Daisy Heyer
Daisy Heyer Binnenland 18 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Onthoofde pop achtergelaten bij moskee in Amsterdam

Bezoekers van de Emir Sultan-moskee in Amsterdam-Noord deden donderdagochtend een lugubere vondst. Bij het hek van de moskee lag een onthoofde pop. Het hoofd was met een touw aan het hek gehangen. Ook lag er een briefje met een boodschap bij de pop, meldt AT5.

Briefje

Volgens een woordvoerder van de politie is de pop in de nacht van woensdag op donderdag bij het hek gelegd. Op het briefje dat bij de pop lag stond de tekst: ‘De islam is onlosmakelijk verbonden met brute onthoofdingen. De islamisering moet stoppen. Ook geen Diyanet-megamoskee in Noord, dat verbonden is met dictator Erdogan (sic).’

De politie is een onderzoek gestart om degene die de pop daar heeft neergelegd te vinden. Dat gebeurt onder andere door middel van forensisch onderzoek en een buurtonderzoek. Ook worden camerabeelden bekeken.

Twitter

Hoewel het Twitteraccount RIV (rechts in verzet) als allereerste beelden van de onthoofde pop bij het hek online plaatste, beweert RIV niet achter de daad te zitten. Wel wordt de tweet gebruikt in het onderzoek.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.