ID&T-oprichter gaat voorschool arme gezinnen betalen

De voorschool is niet langer gratis/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

De voorschool is niet langer gratis en dus halen ouders die het financieel niet al te breed hebben hun peuter er vanaf. Onacceptabel nieuws, zo dacht Duncan Stutterheim en dus is hij in actie gekomen voor die kinderen.

Het zijn immers vaak de kinderen die een taalachterstand hebben, die hierdoor de voorschool missen. „Ik heb eens twee vluchtelingen uit Syrië in huis opgevangen, en zag toen dat taal cruciaal is om mee te komen in de maatschappij", vertelt Stutterheim tegenover Het Parool. „En hoe oneerlijk is het als een kindje al met een achterstand op de basisschool begint?"

Tomorrowland

Stutterheim kan je kennen als oprichter van ID&T, het grote entertainment- en mediabedrijf dat verantwoordelijk is voor de organisatie van bijvoorbeeld Tomorrowland, Mysteryland, Sensation en Thunderdome. Enig geld heb je dan wel te besteden, maar hij benadrukt dat hij niet voor ieder kind uit armere gezinnen 126 per maand kan neerleggen.

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

„Kunnen de Amsterdammers die het goed hebben niet allemaal een gezin steunen en het betalen. Ik doe de eerste 10. Mijn Twitter-bereik is klein, dus graag even retweet. Alleen even manier vinden hoe we dit opzetten en faciliteren", zo roept hij op via Twitter.

Stutterheim staat in ieder geval klaar om in actie te komen. „Ik ga een lijst maken van alle voorscholen die dit soort problemen zien, en wil zoveel mogelijk mensen optrommelen om mee te doen. Al hoorde ik ook wel: je moet in Den Haag zijn, als je iets wil veranderen. Maar daar hebben de kinderen niks aan. We moeten ze nú helpen."

Stil van

Zelf benaderde hij al direct de Flevoparkschool in Amsterdam-Oost. „Ik was er echt even stil van - het aanbod kwam als een totale verrassing", vertelt directeur Bert Meijer. „Geweldig dat iemand met zo'n vermogen dat wil besteden aan de mensen die het moeilijk hebben in de samenleving. Het gaat ook echt om kwetsbare, jonge kinderen. Zij moeten de kansen krijgen die ieder kind krijgt, ongeacht de situatie van de ouders."

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

100+

Onthoofde pop achtergelaten bij moskee in Amsterdam

Printscreen van de tweet van RIV op Twitter. / @rechtsinverzet

Foto van 'Daisy Heyer'

Bezoekers van de Emir Sultan-moskee in Amsterdam-Noord deden donderdagochtend een lugubere vondst. Bij het hek van de moskee lag een onthoofde pop. Het hoofd was met een touw aan het hek gehangen. Ook lag er een briefje met een boodschap bij de pop, meldt AT5.

Briefje

Volgens een woordvoerder van de politie is de pop in de nacht van woensdag op donderdag bij het hek gelegd. Op het briefje dat bij de pop lag stond de tekst: 'De islam is onlosmakelijk verbonden met brute onthoofdingen. De islamisering moet stoppen. Ook geen Diyanet-megamoskee in Noord, dat verbonden is met dictator Erdogan (sic).'

De politie is een onderzoek gestart om degene die de pop daar heeft neergelegd te vinden. Dat gebeurt onder andere door middel van forensisch onderzoek en een buurtonderzoek. Ook worden camerabeelden bekeken.

Twitter

Hoewel het Twitteraccount RIV (rechts in verzet) als allereerste beelden van de onthoofde pop bij het hek online plaatste, beweert RIV niet achter de daad te zitten. Wel wordt de tweet gebruikt in het onderzoek.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

57

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'
Likeability of 5

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

De feestgangers van 'Qhotel in de sneeuw'. / Foto's: Heidi Rijsdijk

Foto van 'Lisa Vermeij'

(In samenwerking met Qmusic)

Oostenrijkse bergen, sneeuw maar ook veel zon, après-ski, schnitzels, glühwein en liveoptredens van OG3NE, Jax Jones en Gavin James. Klinkt als muziek in de oren, toch?

Het Oostenrijkse Zell Am See was de afgelopen dagen het decor voor het Q-hotel in de sneeuw. Radiostation Qmusic organiseerde het festijn tot en met dinsdag voor de dertiende keer. Zelfs als je nog nooit op de latten hebt gestaan, was er genoeg te doen. Zangtrio OG3NE, singer-songwriter Gavin James en dj Jax Jones waren ingevlogen om er voor de live aanwezige luisteraars, Qmusic-dj’s en zakenrelaties van het station een muzikaal festijn van te maken. Dj Jax Jones kwam zelfs eerder van zijn huwelijksreis terug om bij het sneeuwtripje aanwezig te zijn.

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

Après-ski: 'Het is vanaf de eerste minuut al een en al gezelligheid.'

Keileuke reis gewonnen

Luisteraars konden in de maand december een winterse reis winnen door een bijzonder kerstverhaal in te sturen. Lieke (25) uit Nijmegen was een van de gelukkigen. „Vorig jaar lag er op kerstavond een rat in mijn bed, doodeng! Maar wel een goed verhaal. En ik heb er nu wel een keileuke reis mee gewonnen. Het is vanaf de eerste minuut al een en al gezelligheid.” Voor luisteraars Alenka (39) en Ilona (40) was het helemaal een bijzondere trip. Ilona heeft afgelopen jaar voor het eerst kerst gevierd. Eerder kon dat nooit, omdat ze altijd Jehovagetuige was. ,,Er gaat een hele nieuwe wereld voor ons open, omdat we altijd heel streng hebben geleefd.”

Natuurtalentjes op de latten

Naast alle optredens en gezellige activiteiten zoals rodelen, een winterbarbecue en hilarische lunchquizzen, wordt er nog echt wel wat geskied. Een team van Nederlandse leraren stond elke ochtend weer te springen om Metro en alle Q-hotelgangers van de blauwe, rode of zelfs zwarte piste te begeleiden. Dennis (34) draait al heel wat jaren mee en kijkt er elk jaar weer naar uit om de Qmusic-dj’s en luisteraars les te geven. Soms zitten er echte natuurtalenten tussen. Zoals YouTuber Nanne Meijer die nog nooit eerder op ski’s had gestaan, maar na twee uurtjes als een volleerd wintersporter van de berg zoefde. Ondergetekende had er iets meer moeite mee en hield er na een stukje snowboarden op de rode piste welgeteld zestien blauwe plekken aan over. Mooi souvenir, zullen we maar zeggen.

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

De zusjes OG3NE genoten met volle teugen.

Teterreteterre

s’ Avonds werd het Q-hotel omgetoverd tot een concertzaal, waar de dj’s van Q-music het publiek op heerlijke foute après-skinummertjes trakteerden. ,,Er is zo veel gezelligheid, je vergeet dan eigenlijk dat je staat te hossen op muziek die je normaal nooit luistert. En ook al sta je in zo’n warme hut te zweten in je dikke coltrui, dat maakt op dat moment allemaal niets uit. Ik vind het enig!”, aldus YouTuber Nienke Plas. En net op het moment dat je dacht ‘ik kan geen ‘teterreteterre’ meer horen’, kwam er een artiest met een spetterend optreden. De meiden van OG3NE zorgden ondanks de warme skikleding door hun prachtige performance meerdere keren voor kippenvelmomentjes. De zusjes vermaakte zich de rest van de avond trouwens prima en dansten vrolijk mee op après-skihits als Schatje Mag Ik Je Foto en Vrouwke.

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

Skiën en snowboarden maakt dorstig.

Jägerbombs en water

De dansvloer is de plek waar artiesten samen staan te dansen met de luisteraars, waar Jägerbombs worden afgewisseld met water (er moet ook nog een beetje gewerkt worden). En de plek waar ‘je dansjes doet die je eigenlijk niet op je werk zou moeten doen’, aldus een luisteraar.

Het zijn Qmusic-feestdagen waar je muzikale hoogtepunten beleeft, nieuwe vrienden maakt en waar je nog jaren op kunt teren. Wanneer mogen we weer?

Binnenkort zie je op deze site een video van de reis.

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

DJ Joep Roelofsen met Marieke Elsinga, die verslag deed voor RTL Boulevard.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


likelovedislike
user_7773621565689246c2f6d156935675e7e4bf47d1_avataruser_897b6947eed5a5c9f795673f14eb1c721f9b8737_avataruser_8cc99793708d42dfc8e8251235ad93e8def9c702_avatar

Views

400+

Elrow krijgt eigen festival in Amsterdam

Elrow is een van de kleurrijkste feestjes op aarde. / Elrow

Foto van 'Daisy Heyer'

Goed nieuws voor fans van Elrow, het knotsgekke feestje dat oorspronkelijk uit Barcelona komt. Eerder waren er al edities van het feest op indoorlocaties in Nederland, maar nu krijgt het feest een heus festival op de NDSM-werf in Amsterdam. Dat maakte de organisatie woensdag bekend.

NDSM-Werf

Het festival gaat plaatsvinden op zaterdag 8 september onder de naam Elrow Town Festival. Iedereen is welkom op het knotsgekke feestje, waar niet voor niets het geldt: 'Celebrate weirdness in all it's amazing forms'. Wat het thema van het festival wordt, maakt de organisatie binnenkort via social media bekend.

Elrow

Ruim twintig dj's zullen de line-up sieren. Op het festival wordt meestal techno, techhouse en house gedraaid.

Bont sprookje

Het bonte sprookje begint in 2010. Juan Arnau Jr en Cruz Arnau, de zesde generatie van entertainmentfamilie Arnau, hebben het plan om een klein feestje in Barcelona te organiseren. Het moet een speelplek voor volwassenen worden, een droomwereld vol surrealistische optredens, met kwalitatief goede dancemuziek.

Een sfeerimpressie van een editie van Elrow. / Elrow

Dat wordt het, en zodra de feesten in rap tempo omarmd worden door een steeds groter feestminnend publiek, ontstaat het idee om dit soort feesten overal ter wereld te geven. Party’s waarbij je het zo gek niet kunt bedenken of het is er of kan er: uitbundige confettiregens, trapeze-acts in de nok van de kunstig aangeklede ruimtes, straattheater van hoog niveau en vooral een kleurrijk publiek, dansend op de beats van top-dj’s.

Snelst groeiend

Zeven jaar later is elrow het snelst groeiende entertainmentconcept ter wereld. Er is een hoofdkantoor (het Rowhouse) in Barcelona en een steevast uitverkochte resident-avond in Amnesia, Ibiza. Inmiddels bestaat de elrow-Familie, want zo wordt het eventteam genoemd, uit meer dan 118 vaste medewerkers, terwijl er op locatie nog eens 350 man aan het werk zijn.

Een sfeerimpressie van Elrow. / Elrow

Er zijn themafeesten gegeven van Barcelona tot Bristol, van Shanghai tot Kaapstad en van New York tot Mumbai; 250 events in meer dan vijftig verschillende steden. Een greep uit de vele thema’s: Far Rowest (denk Western, Lucky Luke en bankrovers), Rowllywood (feesten in de set van een Bollywood-film, inclusief de Taj Mahal) en Sambowdromo do Brasil; de fameuze Braziliaanse straatfeesten, maar dan in jungle-omgeving.

Alleen vorig jaar al werden er 105 shows gegeven, in 24 landen. De shows en de twee festivals trokken wereldwijd 1,8 miljoen bezoekers, waarover in totaal 25 ton aan confetti werd uitgestrooid. Amsterdam is de derde stad ter wereld waar het elrow Town Festival neerstrijkt.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

25

Likeability of 6

Verdienen met het lezen van Metro-artikelen!

Foto van 'Metro'

In samenwerking met: Pabbl

Artikelen lezen op onze telefoons, dat doen we maar al te graag. De Pabbl-app plaatst, gebaseerd op jouw verkeuren, artikelen op je vergrendelscherm, en beloont je ervoor!

Eind vorig jaar bereikte Pabbl de mijlpaal van 75.000 installs. 75.000 gebruikers die kunnen verdienen aan het ontvangen van relevante advertenties op hun vergrendelscherm. Sinds kort is er ook een feature uitgerold waarmee je in plaats van advertenties, vooral artikelen ontvangt en hier ook gewoon mee kan verdienen!

Artikelen en verdienen – hoe werkt dat?
Je ontvangt een mix van content op je vergrendelscherm, het scherm waar je ongemerkt 150 keer per dag langs swiped. Nu ontvang je op dat scherm feilloos artikelen, gesponsorde wallpapers en normale wallpapers. Elke keer dat je je telefoon ontgrendelt je punten. Deze punten kun je inruilen voor leuke cadeaus in de Pabbl shop. Sinds deze feature kortgeleden is uitgerold, sluiten steeds meer nieuwssites aan voor nog betere toegespitste content, waaronder ook content van Metro dus.

Gebruikers waren sceptisch
Natuurlijk ben je sceptisch over een app waar je door het simpelweg gebruiken van je telefoon, makkelijk kunt verdienen. Maar bezoek de pagina van Pabbl in de Playstore en je ziet dat de app 50.000-100.000 installs en 4,6 sterren uit meer dan 10.000+ reviews heeft; blijkbaar doet Pabbl echt wel wat goed. Pabbl is een vergrendelscherm app, die elke keer als je je telefoon aandoet, mooie en relevante content zoals artikelen en wallpapers toont. Omdat een boel van deze content ‘gesponsord’ is, geeft Pabbl punten in ruil voor bijna elke keer dat je je telefoon ontgrendelt. Alleen bij artikelen en gesponsorde content ontvang je punten en er zitten limieten op zodat er geen bots aan worden gehangen die het scherm 24/7 wegswipen.

Installeren die hap
Het ziet er dus allemaal legit uit, installeren dan maar. Je belandt op de landingspagina en vult wat basisgegevens in en je interesses. Hierdoor wordt de content die je krijgt afgestemd op jouw persoonlijke voorkeuren. Het vergrendelscherm verschijnt, die je ontgrendelt met een soepele swipe. Vervolgens word je geleid naar de Pabbl-app waarin wordt uitgelegd wat je met je punten kan doen. Het aanbod is vrij divers: Een boel kortingen (soms tot wel 100%!!) op eten & drinken, kleding, elektronica en nog veel meer!

Lege voorraden
Kijkend naar de reviews blijkt dat je niet alles kan aanschaffen wanneer je dat wilt. De voorraden zijn vaak op. Dat komt doordat de app erg hard groeit en mensen sneller punten bij elkaar sparen dan dat ze aan producten kunnen weggeven. Het verkopen van advertenties blijkt lastiger voor Pabbl dan verwacht waardoor het lastig is om producten te financieren en komt het af en toe zelfs uit eigen zak. Maar dat kan niet voor altijd doorgaan natuurlijk. Pabbl moet nog minimaal 2x zo hard groeien willen ze de grote vraag en gespaarde punten kunnen bijbenen met nieuw aanbod.

Feiten over Pabbl:

- Pabbl is te installeren in de Playstore

- De app is Android exclusive.


like
user_5a58c6cc654b4931505d8ae3dd819f4ca6fb90ce_avataruser_384fadd091eec9bdd937419d5996ce3c53ee436a_avatar

Views

53

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Amsterdamse wethouder blogt over stervend zoontje
Likeability of 3

Amsterdamse wethouder blogt over stervend zoontje

Sam. / Facebook Laurens Ivens

Foto van 'Imre Himmelbauer'

De Amsterdamse wethouder Laurens Ivens is samen met zijn vrouw een blog begonnen over zijn zoontje Sam. De SP-wethouder werd op 24 september 2017 vader, maar zijn kind lijdt aan neonatale Marfan. De levensverwachting is volgens de dokters op zijn hoogst twee jaar.

In een Facebookpost vertelt Ivens over zijn zoon: „Een prachtige baby, maar wel geboren met neonatale Marfan: een aangeboren bindweefselaandoening waardoor oa het hart zich verkeerd vormt. Terwijl je net in ons leven bent, moeten we ons ook al voorbereiden op jouw vertrek hier weer uit, aangezien de dokters jou (en ons) niet meer dan maximaal 2 jaar geven."

Bekendheid

Ivens hoopt dat de ziekte meer aandacht krijgt door zijn blog. „ Neonatale Marfan komt niet veel voor, er is ook niet veel over te vinden. Door onze ervaringen op te schrijven hopen wij iets meer bekendheid aan je aandoening te kunnen geven", aldus de vader van het doodzieke jongetje.

„Maar bovenal willen we ook jouw leven beschrijven", vervolgt hij. „Voor eenieder die met ons meeleeft, voor een ieder die ook een zieke baby heeft en voor ons als we straks niets meer dan de herinneringen hebben."

In de reacties proberen velen de ouders van Sam een hart onder de riem te steken. „Heel veel sterkte met jullie schat. Laat de moed niet zakken! Er zijn ook mensen met marfan die als nog oud worden. Hopelijk geldt dat ook voor jullie lieve zoontje", schrijft Denise Kruithof. „Heel veel sterkte en geniet van dit mooie mannetje", aldus Bianca Edel.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


sad
user_da344f1ca31b849160d52127d8bb3be2ef252c57_avatar

Views

200+

Loog partijgenoot Sylvana Simons over haar CV?

Vragen over CV van de nummer drie op de lijst ©ANP

Foto van 'Jelmer Visser'

Is Cailin Kuit wél of geen psychiater geweest? Volgens haar persoonlijke kandidatentekst op de campagnewebsite van BIJ1 wel. Dit wordt echter in twijfel getrokken. Het antwoord op deze vraag vinden zou niet heel lastig moeten zijn. Toch komt de naam van de nummer drie op de lijst van BIJ1 niet voor in de officiële registers. En dit leidt tot nog meer vragen.

Tijdens het programma Buitenhof nam Sylvana Simons het op voor Kuit. Tegen Pieter Jan Hagens zei ze dat de geruchten niet klopten en dat GeenStijl bewust onrust creëerde. Simons zat bij het programma om te praten over de deelname van haar partij aan de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam.

Is Kuit wel of geen psychiater? ©BIJ1

BIG-register

De titel van 'psychiater' is beschermd en alleen mag worden uitgedragen wanneer je een pittig traject hebt volbracht. Na een studie geneeskunde van zes jaar volgt een specialisatie in de psychiatrie van 4,5 jaar. Bovendien wordt een psychiater - net als elke medische professional - geregistreerd in het BIG-register. Dit register is openbaar toegankelijk en levert geen match op met de naam Cailin Kuit.

Een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport vertelde aan de Telegraaf dat de nummer drie van de Amsterdamse BIJ1-lijst ook nooit in het register is voorgekomen.

Op sociale media wordt gezocht naar mensen die haar als psychiater hebben meegemaakt of hebben opgeleid. Dit is tot nu toe tevens zonder resultaat. Wel heeft Kuit in het verleden gewerkt als life coach en was ze werkzaam voor een organisatie die zich bezighield met cryptomunten.

Geen resultaten bij BIG-Register ©Ministerie van VWS

Steun

Campagnemanager Chihiro Geuzebroek van BIJ1 stelde eerder dat Kuit niet meer in het BIG-register is te vinden omdat haar diploma’s zijn vervallen ’door escalatie van haar ziekte’. Ze deed de beschuldigingen dat Kuit loog over haar beroep af als ’een misstand’ en ’laster door rechtse lobby’. Dit vertelde ze aan de Telegraaf.

Volgens Geuzebroek heeft Kuit „een hoge intelligentie en een ontzettend bewonderenswaardig doorzettingsvermogen” De campagneleider vertelde dat Kuit heeft gewerkt op de Radbout Universiteit in Nijmegen omdat dit de enige academie was 'die haar aannam op basis van haar intelligentie en niet afschreef op basis van haar fysieke beperking.'

Liegen over een titel als medisch professional is strafbaar. Dit geldt niet alleen voor psychiaters maar ook voor onder meer verpleegkundigen en (tand)artsen. Overtreding van de BIG-wet is een strafbaar feit. De schuldige kan als gevolg een boete van duizenden euro's tegemoet zien.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

100+

Oom zoekt 'helden' die zijn neef in elkaar sloegen

De omgeving waar het plaatsvond ©Google Maps

Foto van 'Jelmer Visser'

Wat een feestelijke jaarwisseling had moeten worden, kreeg voor de 22-jarige Victor uit Arnhem een vervelend einde. Nadat hij samen met een vriend in Amsterdam-West op stap was geweest werd hij belaagd door vier mannen. Waarom? Vanwege zijn homoseksuele geaardheid. Dit meldt AT5.

Oproep

Het geweldsincident vond plaats voor De School, een populaire uitgaansgelegenheid in Amsterdam-West. Toen Victor met een vriend naar huis wilde gaan werd hij op straat door een groep voor 'kankerhomo' uitgemaakt. Vervolgens werd hij door het kwartet zo toegetakeld dat hij twee voortanden mist. Na hun daad vluchtten de agressievelingen.

Lukas Burgering, de oom van Lucas, wil nu graag met het viertal in contact komen om 'iets met ze te bespreken'. Op Twitter noemt hij de belagers van zijn neef spottend 'helden'. De tweet is inmiddels honderden keren gedeeld.


Views

300+