Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 23 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Twee zoenende vrouwen mishandeld in Amsterdam

Twee vrouwen die maandagavond na een feest van het Amsterdamse IDFA op straat stonden te zoenen, zijn mishandeld door een groep jonge jongens.

Een van de vrouwen is de Braziliaanse Denise Kelm Soares, wiens korte film I Am woensdag werd bekroond met een prijs. Ze was samen met een groep vrienden, onder wie de Spaanse filmmaakster Iso Luengo, in club Nyx voor een feestje.

Denise en Iso liepen maandagnacht samen naar huis. Ze waren met elkaar in gesprek en zoenden met elkaar. Totdat ze opgeschrikt werden door een groep jongens, die hen toetakelden „Voordat ik het wist lag ik bloedend op de grond”, vertelt Denise, die in haar gezicht geslagen werd, aan Het Parool.

Jonge jongens

Iso werd in haar buik geschopt. De jongens riepen naar de twee vrouwen, maar ze konden niet verstaan wat er gezegd werd. Wel weten ze nog dat het om een paar heel jonge jongens ging. Iso probeerde ze nog te achtervolgen, maar kon ze niet te pakken krijgen.

De vrouwen hebben aangifte gedaan. De politie probeert de daders te pakken te krijgen en is op zoek naar getuigen van de mishandeling.

Lichamelijk gaat het met de vrouwen relatief goed, maar emotioneel hebben ze een flinke knauw gekregen. Denise tegen het Parool: „Thuis is er veel geweld tegen queers, in Amsterdam was ik juist heel ontspannen. Ik dacht dat dit soort dingen hier niet gebeuren."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.