Voorverpakt koekje komt er bij hen absoluut niet in!

13 september 2017 om 11:10 door Iris Hermans
Voorverpakt koekje komt er bij hen absoluut niet in!
Wicked bromance tussen Tom Verstappen (l) en Gerwin Peters

Deze wicked boys toveren saaie ruimtes om tot ’megavette vergaderlocaties’.

BFFs

Het begon met een los-vast vriendschap, ,,af en toe samen beetje chillen in het park, feestje pakken, je kent het wel.” Vier jaar later zijn Tom Verstappen (29) en Gerwin Peters (27) BFFs. ,,We hebben zo veel meegemaakt en voor veel hete vuren gestaan.” Samen hebben ze dan ook liters bloed, zweet en tranen zitten in hun Wicked Grounds, het bedrijf dat het einde van het saaie-vergaderruimte-tijdperk heeft ingeluid. Zes locaties in Amsterdam en sinds kort ook een in Rotterdam, toverden ze om van ‘rauwe doorleefde plekken’, zoals een opslag of oude garage, tot supergelikte meetingrooms en eventlocatie waar een hoog thuiskom-gehalte is.

Het thuiskom-gehalte is hoog in The Studio

Prinsen

Bedrijven als Nike, Red Bull, Netflix, Uber en Heineken behoren tot hun clientèle en vorig jaar hadden ze ook prinsen Constantijn en Maurits in een van hun zalen, ,,chille gasten wel.” Het grootste compliment dat ze na afloop kunnen krijgen, is dat mensen hier wel zouden willen wonen, lichten de twee boys toe. ,,En dat horen we vaak!”

Ja, ik wil, bro

Gerwin en Tom: beiden ondernemend, hoogopgeleid en met een decennium aan ervaring in horeca en feesten, zowel in geven als het werkwoord zelf. Wars van hiërarchie en geen zin om te solliciteren bij grote corporates, geïnteresseerd in alles wat met ondernemen en ‘creatieve krachten’ te maken heeft, zaten ze op een middag eind 2013 samen in de Vapiano’s, onder de OBA. En toen gebeurde het: ,,we zijn daar een commitment met elkaar aangegaan.” Zonder uitwisselen van ringen of bloed, maar met het opstellen van een documentje. Ze ondertekenden het en beloofden elkaar trouw: met elkaar de komende drie maanden per week veertig uur aan ‘iets’ werken. De drie maanden zijn ‘voor onbepaalde tijd’ geworden en dat 'iets' werd, na een uitstapje in het opzetten van een co-workspace, het inrichten van ‘megavette meetingrooms’. Niets werkt beter dan vergaderen, de strategie bepalen of brainstormen in een inspirerende ruimte, lichten ze hun Wicked Grounds toe. ,,Bedrijven kunnen bij ons in alle rust vergaderen of wat ze ook doen, zonder op de gang die irritante collega tegen te komen of op een andere manier te worden gestoord.”

 

Wauw

Hun doel is zoveel mogelijk ‘wauw-momenten’ creëren en hun kracht is de serene, relaxte uitstraling van de ruimtes. In de hoek grote kamerplanten in koperen pot (,,groen is altijd goed”), in een andere hoek een masker van de Azteken, aan de muur ‘vette kunst’, op een salontafeltje een inheems uitziend beeld van een leeuw. Ook van de Azteken? Nee, grijnst designexpert Gerwin, ,,die is gewoon van Loods 5.” De locatie is altijd voorzien van de laatste snufjes op vergadergebied, vervolgen ze, van beamers tot een perfect geluidsysteem. Waar Tom, die in het nachtelijk leven ook dj is, een eigen Spotify playlist voor heeft gemaakt (‘Wicked Thoughts’). Geen diepe baslijnen, opzwepende hi-hats of een aanmoedigende Beyonce, lacht hij, ,,wel hele soulfull muziek, prima voor op de achtergrond.”

Kaarsje

Het is hun bedoeling om hun klanten ‘helemaal in de watten te leggen’. Van kaarsjes bij binnenkomst, ,,niet op tafel, je weet maar nooit of een vergadering uit de hand loopt…”, hun hostessen, fruitspiesjes in de ochtend tot het Cup-a-Soupmomentje in de middag, ,,maar dan met noten en andere healthy snacks, hier in elk geval niet dat voorverpakte soepje of koekje!”

Feestje!

De twee staan beiden heel bewust in het leven. Ze mediteren, douchen koud, sporten veel -getuige ook hun bovenarmen- en doen regelmatig een ‘heel gezond maandje, zonder vlees, peuken en drank’. Maar we houden ook echt wel van een feestje, zo verzekert Tom. ,,En net als bij alles wat we doen, doen we dat ook niet half!”

Potje mediteren

Op locatie

Zelf geloven ze heilig in de kracht van het brainstormen op locatie en doen het elk kwartaal. Ze brachten al eens een weekend door in een strandhuisje, ergens middenin de bossen en in Rotterdam, ,,daar kregen we inspiratie voor onze Rotterdamse locatie.” Over drie weken gaan ze naar Ibiza. Om te brainstormen. ,,Niet om te feesten, het seizoen is dan al voorbij daar… Misschien ook maar beter!”

Een van de zes Amsterdamse locaties, The Warehouse

Toeval bestaat wel

Het gaat lekker met Wicked Grounds, beamen ze. Vier jaar geleden deden ze alles nog zelf, met als ultieme voorbeeld hun eerste locatie The Boardroom, dat voor beiden een beetje als ‘hun kindje’ voelt. ,,We hebben al ons spaargeld, mankracht en energie erin gestoken om van de oude verrotte garage die het was, een hele gave plek te maken." Intussen hebben ze een team van acht full-timers om zich heen verzameld en houden Tom en Gerwin zich voornamelijk bezig met het mooiste gedeelte: het bedenken van nieuwe ideeën, ontwikkelen van strategieën ,,en alles wat per toeval op ons pad komt, daar geloven we altijd wel in.”

Wicked Thoughts

Tom Verstappen tijdens een Wicked Thoughts

,,Is sex, drugs & rock ’n roll dan het enige waar ik mijn plezier uit haal? Goede vragen, join the club.” Zo luidt ongeveer het credo van Wicked Thoughts, de tweemaandelijkse avond georganiseerd door Tom en Gerwin in een van hun Wicked Grounds locaties. Een avond waarbij ‘thema’s van millennials’ centraal staan, ,,zaken waarmee we worstelen of die ons juist prikkelen.” Angsten, seks, drugs, burnouts, geluk. Een beetje zweverig is het wel, maar wel hip zweverig, ,,heel erg van nu, de grootste CEOs beginnen vandaag de dag ook hun ochtend met een potje mediteren.” Vanavond zijn de sprekers Batul Loomans, oprichter van Buddha2Buddha en Pieter Spinder, oprichter van opleiding Knowmads. ,,Er zijn nog een paar kaartjes."

 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!