'Huisfeestjes zijn gewoon de leukste'

14 september 2017 om 09:29 door Iris Hermans
'Huisfeestjes zijn gewoon de leukste'
Waar is het feestje? Thuis, aan de Van Woustraat 2HS / Foto's Janneke Nooij

Komt-ie dan: nieuwe hete weekend feestspot, in het huis van iemand anders...

Deze gezellige huisfeestgangers zijn zeker ook van de partij komend weekend

Lekker toch?

Huisfeestjes zijn gewoon leuk, punt. En zeker bij iemand anders thuis. ,,Alles mag en niets moet, lekker toch?” Jelle Lobbes van creatief bureau Tosti Creative heeft al volle bak zin in vrijdag en zaterdag, de vuurdoop van hun ‘Huis van Iemand Anders’. Hun kantoor aan de Van Woustraat heeft sinds kort ook een heuse bar, vertelt hij, ,,en dat vieren we met een nieuw concept.” Vanaf nu hosten zij elke vrijdag hun eigen Tosti- huisfeest, op zaterdag is ‘hun huis’ het podium voor Amsterdamse platforms die een ‘mooi huisfeestje’ willen geven. ,,Maar geen zin hebben in zelf de troep opruimen.” Want dat doen zij.

Hippe cocktails

Eigen drank meenemen, kan niet -,,we hebben een hele goede cocktailbar”-, vrienden meenemen wel, ,,er past rustig een mannetje of 250, 300 in.” Op de drankkaart staan in elk geval de ‘hippe Amsterdamse cocktails’, vervolgt Lobbes. Moscow Mule en Dark & Stormy, of misschien wel een nieuwe variant: Dark & Irma? ,,Het past in elk geval perfect bij dit weer.” Ze hopen op een wisselwerking met creatieve platforms. Van dj-collectief tot fotograaf, ,,er is hier ook ruimte voor een expositie en daarna de mogelijkheid tot een goed feestje.”

Mag ik blijven slapen?

Lekker spelen en drinken staat centraal en het huiselijk sfeertje regelen zij. Knusse lampen, een voordeur met bel en gordijntjes midden in de bar, ,,een warm bad eigenlijk.” De eerste avond is er ook een echt bad trouwens… ,,Gevuld met wodka, word je zeker warm van.” Een nachtmutsje drinken kan wel, blijven slapen helaas niet, ,,we sluiten om drie uur.”

 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!