Deze woning mag je alleen huren als je westers kookt

10 augustus 2017 om 22:04 door Sofie Smulders
Deze woning mag je alleen huren als je westers kookt
De Amsterdamse wijk Bos en Lommer. Foto: ANP

In het rijtje huurwoningen met vreemde ingangseisen in Amsterdam is er weer eentje bij gekomen. Met deze keer: westers koken of wegwezen.

Begin augustus berichtten we al over een appartement in de Jordaan waarin koken „uitdrukkelijk verboden is als gevolg van de regelgeving.” Ditmaal is koken niet per definitie verboden, maar zitten er wel voorwaarden aan.

 

„Beide woningen zijn niet geschikt voor huurders die urenlang willen koken met heel veel kruiden”, staat er in het mailtje dat een vriendin Maysaa van twitteraar David Poort op Twitter deelde.

Westers koken

„Als je op ‘de westerse manier’ kookt, kunnen we je een bezichtiging aanbieden voor morgen”, besluit de verhuurder van het huis aan de Amsterdamse Hoofdweg in de wijk Bos en Lommer.

Wat de achterliggende gedachte is van deze eis, daar wordt op Twitter flink naar gegist. De grappen over de typisch Hollandse manier van koken zijn niet van de lucht, maar er wordt ook serieus op de mail ingegaan.

„Deze advertentie is xenofoob”, zegt iemand. Een ander suggereert: „Stuur nog een aanmelding met een Nederlands klinkende naam. Als het antwoord anders is, is er wellicht sprake van discriminatie.”

 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!