Deze woning mag je alleen huren als je westers kookt

Deze woning mag je alleen huren als je westers kookt

De Amsterdamse wijk Bos en Lommer. Foto: ANP

Foto van 'Sofie Smulders'

Sofie Smulders

10 AUG 2017

In het rijtje huurwoningen met vreemde ingangseisen in Amsterdam is er weer eentje bij gekomen. Met deze keer: westers koken of wegwezen.

Begin augustus berichtten we al over een appartement in de Jordaan waarin koken „uitdrukkelijk verboden is als gevolg van de regelgeving.” Ditmaal is koken niet per definitie verboden, maar zitten er wel voorwaarden aan.

„Beide woningen zijn niet geschikt voor huurders die urenlang willen koken met heel veel kruiden”, staat er in het mailtje dat een vriendin Maysaa van twitteraar David Poort op Twitter deelde.

Westers koken

„Als je op ‘de westerse manier’ kookt, kunnen we je een bezichtiging aanbieden voor morgen”, besluit de verhuurder van het huis aan de Amsterdamse Hoofdweg in de wijk Bos en Lommer.

Wat de achterliggende gedachte is van deze eis, daar wordt op Twitter flink naar gegist. De grappen over de typisch Hollandse manier van koken zijn niet van de lucht, maar er wordt ook serieus op de mail ingegaan.

„Deze advertentie is xenofoob”, zegt iemand. Een ander suggereert: „Stuur nog een aanmelding met een Nederlands klinkende naam. Als het antwoord anders is, is er wellicht sprake van discriminatie.”


sad
user_738cd2d551f58806b3780ab4a5bcd9f1fe8f1abb_avatar

Log in om een reactie te plaatsen

Views

300+

Eigenaar Hacarmel: Regelmatig een Hitlergroet

De ruiten van Hacarmel/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

Kasper Hermans

8 DEC 2017

De eigenaar van het Israëlische restaurant Hacarmel Kosher in Amsterdam en zijn zaak zijn wel vaker het slachtoffer van antisemitisme, zei hij donderdagavond in een uitzending van Jinek waar hij te gast was. Donderdag verschenen beelden online waarop te zien is dat een man met een Palestijnse vlag en een honkbalknuppel zijn voorgevel aan gort sloeg.

Sociale controle

Films, feestjes en flesjes ploppen in oud snijlab

Nét een filmposter: LAB 111 directeur Tobias de Jong (r) en filmprogrammeur Tom Ooms / Femmy Weijs

Foto van 'Iris Hermans'

Iris Hermans

8 DEC 2017

LAB 111 zit op nummer 111, heeft 111 bioscoopstoelen (plus 1 kapotte) en waar nu het scherm is, werden vroeger mensen versneden. Deze maand bestaan ze een jaar en dat wordt gevierd met een feest vol muziek, beugelflessen, film en een heel bijzondere Twister.

Facebook Strangelove

Tony en Salvatore klaar voor grootste hondenshow

Tony is gek op zijn vrolijke frans, de Chinese naakthond Salvatore

Foto van 'Iris Hermans'

Iris Hermans

7 DEC 2017

Huid gescrubd, tandjes gepoetst en een wit poedertje om af te toppen: Salvatore is er klaar voor, net als zijn baasje Tony Groenendijk die ook dit jaar weer strak in het pak present is bij ’s lands grootste hondenshow!

Echte werk

Je weet dat je een Nederlander bent als je...

... in het bezit bent van een kaasschaaf

Foto van 'Iris Hermans'

Iris Hermans

6 DEC 2017

Canadese Amsterdammer Colleen Geske raakt niet uitverwonderd over die weird wonderful Dutchies en schrijft alles op, van vrijmibo tot het iédereen feliciteren op een verjaardag met de jarige en Koningsdag als veler lievelingsdag, tenzij het in een weekend valt.

5 x beestachtig leuk slash lekker in Amsterdam!

Zebra is zaterdag vast ook weer van de party / Facebook: Don't Feed The Animals

Foto van 'Iris Hermans'

Iris Hermans

30 NOV 2017

Wat is Amsterdam zonder dieren, de muizen in je huis en ratten op station Sloterdijk even daargelaten? Je vindt de leukste exemplaren op de dansvloer, in de tuin, op je bord en natuurlijk op social media.

Don't Feed The Animals

Oh Oh Amsterdam: Rode rozen van Ahmed

Foto van 'Iris Hermans'

Iris Hermans

29 NOV 2017

Metro's Iris Hermans neemt je mee in haar Amsterdam, waar van alles in voorbij komt. Van Chinese massagesalon tot het stiekem begraven van cavia’s en spannende afters. En alles ertussenin.

MVG

VOUW- en wauweffect tijdens Amsterdam Light Festival

Stadstaren heet het lichtkunstwerk van VOUW en beeldt de stadskaart uit, in led-verlichting

Foto van 'Iris Hermans'

Iris Hermans

29 NOV 2017

De jongens van VOUW trotseren regen, rondvaartboot en kou en hangen de hele dag boven de Herengracht, zo vlak voor het Amsterdam Light Festival.

De VOUW'ers doen alles zelf en met z'n allen, van ontwerptekening tot uitvoering