Bieb Amsterdam biedt nacht tussen de boeken aan

11 augustus 2017 om 11:44 door Sofie Smulders
Bieb Amsterdam biedt nacht tussen de boeken aan
Foto ter illustratie: Colourbox

Droom jij er weleens van om terug te gaan naar je kindertijd en lekker voorgelezen te worden voor het slapengaan? Dan moet je je zeker aanmelden voor de Nacht van de OBA.

 

De deuren van de Amsterdamse bibliotheek gaan in vrijdagavond 25 augustus om 22.00 open voor vijftig mensen. Niet alleen worden ze voorgelezen, maar ze mogen ook de nacht doorbrengen in de Centrale OBA, aan de Oosterdokskade in Amsterdam.

Voorlezen

Het leuke hieraan is dat je het gebouw juist mag betreden op het moment dat het normaal gesproken dichtgaat. Tijdens de Nacht van de OBA krijg je eerst een toer door het gebouw, werp je samen met deskundigen een blik op de sterrenhemel en treedt Gerson Main voor je op.

Daarna word je voorgelezen. Ze hebben bij de OBA gezorgd voor een paar bekende schrijvers, die komen voorlezen. Sarah Sluimer (Ontaarde ouders), Theodor Holman (Meisjes van vijftig), Stella Bergsma (Pussy Album), Tofik Dibi (Djinn) en Asis Aynan (Gebed zonder eind).

Na een verhaaltje kun je heerlijk onder de dekens kruipen, waarna je na een nachtje tussen de boeken hopelijk volledig uitgerust ontwaakt. En dan mag je ook nog genieten van een lekker ontbijt. Wie wil dat nou niet?

 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!