Bieb Amsterdam biedt nachtje tussen de boeken aan

Bieb Amsterdam biedt nacht tussen de boeken aan

Foto ter illustratie: Colourbox

Foto van 'Sofie Smulders'

Sofie Smulders

11 AUG 2017

Droom jij er weleens van om terug te gaan naar je kindertijd en lekker voorgelezen te worden voor het slapengaan? Dan moet je je zeker aanmelden voor de Nacht van de OBA.

De deuren van de Amsterdamse bibliotheek gaan in vrijdagavond 25 augustus om 22.00 open voor vijftig mensen. Niet alleen worden ze voorgelezen, maar ze mogen ook de nacht doorbrengen in de Centrale OBA, aan de Oosterdokskade in Amsterdam.

Voorlezen

Het leuke hieraan is dat je het gebouw juist mag betreden op het moment dat het normaal gesproken dichtgaat. Tijdens de Nacht van de OBA krijg je eerst een toer door het gebouw, werp je samen met deskundigen een blik op de sterrenhemel en treedt Gerson Main voor je op.

Daarna word je voorgelezen. Ze hebben bij de OBA gezorgd voor een paar bekende schrijvers, die komen voorlezen. Sarah Sluimer (Ontaarde ouders), Theodor Holman (Meisjes van vijftig), Stella Bergsma (Pussy Album), Tofik Dibi (Djinn) en Asis Aynan (Gebed zonder eind).

Na een verhaaltje kun je heerlijk onder de dekens kruipen, waarna je na een nachtje tussen de boeken hopelijk volledig uitgerust ontwaakt. En dan mag je ook nog genieten van een lekker ontbijt. Wie wil dat nou niet?


Log in om een reactie te plaatsen

Views

61

Eigenaar Hacarmel: Regelmatig een Hitlergroet

De ruiten van Hacarmel/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

Kasper Hermans

8 DEC 2017

De eigenaar van het Israëlische restaurant Hacarmel Kosher in Amsterdam en zijn zaak zijn wel vaker het slachtoffer van antisemitisme, zei hij donderdagavond in een uitzending van Jinek waar hij te gast was. Donderdag verschenen beelden online waarop te zien is dat een man met een Palestijnse vlag en een honkbalknuppel zijn voorgevel aan gort sloeg.

Sociale controle

Films, feestjes en flesjes ploppen in oud snijlab

Nét een filmposter: LAB 111 directeur Tobias de Jong (r) en filmprogrammeur Tom Ooms / Femmy Weijs

Foto van 'Iris Hermans'

Iris Hermans

8 DEC 2017

LAB 111 zit op nummer 111, heeft 111 bioscoopstoelen (plus 1 kapotte) en waar nu het scherm is, werden vroeger mensen versneden. Deze maand bestaan ze een jaar en dat wordt gevierd met een feest vol muziek, beugelflessen, film en een heel bijzondere Twister.

Facebook Strangelove

Tony en Salvatore klaar voor grootste hondenshow

Tony is gek op zijn vrolijke frans, de Chinese naakthond Salvatore

Foto van 'Iris Hermans'

Iris Hermans

7 DEC 2017

Huid gescrubd, tandjes gepoetst en een wit poedertje om af te toppen: Salvatore is er klaar voor, net als zijn baasje Tony Groenendijk die ook dit jaar weer strak in het pak present is bij ’s lands grootste hondenshow!

Echte werk

Je weet dat je een Nederlander bent als je...

... in het bezit bent van een kaasschaaf

Foto van 'Iris Hermans'

Iris Hermans

6 DEC 2017

Canadese Amsterdammer Colleen Geske raakt niet uitverwonderd over die weird wonderful Dutchies en schrijft alles op, van vrijmibo tot het iédereen feliciteren op een verjaardag met de jarige en Koningsdag als veler lievelingsdag, tenzij het in een weekend valt.

5 x beestachtig leuk slash lekker in Amsterdam!

Zebra is zaterdag vast ook weer van de party / Facebook: Don't Feed The Animals

Foto van 'Iris Hermans'

Iris Hermans

30 NOV 2017

Wat is Amsterdam zonder dieren, de muizen in je huis en ratten op station Sloterdijk even daargelaten? Je vindt de leukste exemplaren op de dansvloer, in de tuin, op je bord en natuurlijk op social media.

Don't Feed The Animals

Oh Oh Amsterdam: Rode rozen van Ahmed

Foto van 'Iris Hermans'

Iris Hermans

29 NOV 2017

Metro's Iris Hermans neemt je mee in haar Amsterdam, waar van alles in voorbij komt. Van Chinese massagesalon tot het stiekem begraven van cavia’s en spannende afters. En alles ertussenin.

MVG

VOUW- en wauweffect tijdens Amsterdam Light Festival

Stadstaren heet het lichtkunstwerk van VOUW en beeldt de stadskaart uit, in led-verlichting

Foto van 'Iris Hermans'

Iris Hermans

29 NOV 2017

De jongens van VOUW trotseren regen, rondvaartboot en kou en hangen de hele dag boven de Herengracht, zo vlak voor het Amsterdam Light Festival.

De VOUW'ers doen alles zelf en met z'n allen, van ontwerptekening tot uitvoering