Als die limo's toch eens konden praten...

17 mei 2017 om 20:12 door Iris Hermans
Als die limo's toch eens konden praten...
Martijn Wolfs is directeur van DUSA, de importeur van Amerikaanse wagens en limo’s, zoals deze Range Rover limousine. Van buiten roomwit, van binnen een paaldansclub / Femmy Weijs

Van buiten strak en glanzend, van binnen een kitscherige paaldansclub, „alleen de paal paste niet.”

Snoop Dogg

What happens in the limo, stays in the limo, luidt zijn credo. „Alles mag hierbinnen, behalve roken en iedereen is welkom, behalve honden.” Maar soms is er een oog dichtgeknepen, „tegen Snoop Dogg zeg je niet zo gemakkelijk nee...” Martijn Wolfs staat in de showroom van zijn bedrijf DUSA. Hij is importeur van Amerikaanse wagens en verhuurder van allesbehalve standaard limo’s en zolang hij zich kan herinneren, heeft hij wel iets met auto’s gehad. Hij zei zo’n beetje eerder vroem-vroem dan mama en als klein jongetje waren zijn autootjes zijn grootste schat. Series als Nightrider en James Bond films wakkerden zijn liefde aan: „Ik houd van toys for boys en hoe groter, hoe beter!” En groot was de Hummer limo die hij in 2003 als eerste naar Europa haalde, zeker.

Doe het zelf

Tot daarvoor waren de enige limousines in ons land van die ‘gladde Oscar-uitreiking-dingen’. Omdat hij zelf met vrienden soms een limo bestelde -„als we een leuk feestje hadden ofzo”- viel het hem op dat er altijd wel iets mis was. De cd-speler deed het niet, de drank was niet koud… Hij belde de verhuurder die hem toebeet ‘dat hij zelf maar een limo-bedrijf moest beginnen als hij allemaal beter wist’. „Dus dat deed ik.” Martijn is het type aanpakker en avonturier en hij zocht contact met zijn Hummer dealer in de VS. Zijn instructies waren even plat als doeltreffend: Ik wil het interieur precies zo als de meest kitscherige paaldansclub in Las Vegas. En zo geschiedde. Rookmachine, lichtgevende vloer en plafond, dikke muziekboxen, flikkerende sterretjes, champagnekoelers, alles erop er eraan. Zijn ogen krijgen een ondeugende twinkeling, „alleen de paal paste niet.” Martijn was best zenuwachtig toen hij hem ging ophalen, maar toen de limo eenmaal uit de container kwam, kreeg hij kippenvel over zijn hele lichaam. „Hij was zo mooi…”

Veel bekijks

Dat vond ook de motoragent die tegen een auto opknalde toen hij de Hummer voorbij zag rijden en zijn ogen niet van het tien meter lange zwart glanzende gevaarte af kon houden. „Ik denk dat er in de eerste maanden wel tienduizend foto’s van zijn gemaakt, hij trok zo veel bekijks.” Gillette wilde hem meteen voor een jaar huren, bestickerde de limo met een groen scheermes en de ondernemende importeur besloot een tweede te bestellen. Een witte van twaalf meter. En daarna een derde en …. De limo’s liepen als een malle, werden in binnen- en buitenland geboekt en in de jaren die volgden, maakte Martijn er de mooiste dingen mee mee als chauffeur, want huur je een limo, dan krijg je hem erbij. Zo was de wagen ooit gevuld met een groep hele wilde vrouwen op het DVD-festival in Cannes, „Joe Francis, de regisseur van Girls Go Wild zat met zijn entourage in de auto, een rit die ik nooit meer vergeet.” What happens in the limo, stays in the limo toch? Hij knikt, „maar ik heb me keurig gedragen, hoor.” Want thuis zijn er nog altijd vrouw en dochters, „alle drie ook autogek trouwens.”

Gala's

Na de recessie en door meer concurrentie, zijn de grote projecten afgenomen, maar ad hoc is er juist meer. Van huwelijken tot eindexamenfeestjes, ,,maar er komen ook escorts aan boord.” Afgelopen weekend was het een komen en gaan bij Armin van Buuren in De Arena, komende week zijn er veel schoolgala’s. ,,Op een aantal scholen is de dikke file van limo’s voor de deur vaste prik en echt niet alleen in Wassenaar, ook hier om de hoek in Amstelveen.”

Strippertje

De allereerste Hummers heeft hij met pijn in het hart moeten vervangen, „zeker die eerste vergeet je nooit meer”, nu heeft hij een achttal verschillende limo’s, van Range Rover tot Cadillac Escalade, in de opslag bij Schiphol. Toplocatie ook, gezien de vele klanten die hij daar oppikt, waaronder vele vrijgezellen, „vaak pikken we onderweg nog even een strippertje op.” Je hebt al een limo voor 195 euro voor twee uur, inclusief chauffeur, drank en benzine. „En je kunt er met acht man in” promoot hij zijn mooie lange waren, ,,soms nog goedkoper dan een taxi.”

What's the word...

Huwelijksaanzoeken zijn er al volop in geweest en kinderen verwekt vast ook wel. Want als de deuren dichtgaan, gebeurt het meer dan eens dat de twee achterin er flink tegenaan gaan. ,,Ik probeer dan niet heel abrupt te remmen, dat zou ze maar uit de stemming brengen.” De grote autoliefhebber herinnert zich nog als de nacht van gisteren het stel dat hij afleverde bij een chic hotel waar een ‘overenthousiaste portier’ hen opwachtte. „Hij snelde naar de deur en trok hem open… Maar ze waren nog helemaal niet klaar daarbinnen!” Ze pakten hun spullen, vluchtten uit de limo en toen zag chauffeur Martijn dat ze iets waren vergeten. ,,Miss, you forgot…” en hij moest even zoeken naar het Engelse woord voor dat wat hij tussen zijn vingers had. Voordat ze in de draaideuren van het hotel verdwenen, kon hij de zin afmaken, „...your nipple clamps!” Als die limo’s toch eens konden praten, droomt hij even weg, „maar what happens in the limo…”

 

 

 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!