Twente komt naar je toe deze woensdag!

19 april 2017 om 09:00 door Iris Hermans
Twente komt naar je toe deze woensdag!
Woensdag is Twente even heel dichtbij... / Foto Facebook

Universiteit Twente komt naar Amsterdam. Voor een dag.

Pop-up

Als de berg niet naar Mozes komt, komt Mozes wel naar de berg, dachten Universiteit Twente en de Twentse Ambassade. Woensdag is er de Pop-up University in de Twentse Ambassade aan de Herengracht 450. Het doel: Amsterdamse scholieren van 5 en 6 vwo laten zien hoe ‘onmeunig mooi’ (vertaling: prachtig) Twente en hoe ‘katsgoed’ (heel goed) de universiteit is. „We zien dat studenten uit het westen van het land minder een focus hebben op andere delen van het land zoals het oosten. En dat is jammer. We hebben namelijk genoeg studies die in de Randstad niet te volgen zijn”, licht woordvoerder Erik van Dijk van de Universiteit Twente toe. „Met de Pop-up University proberen we scholieren op een laagdrempelige manier in contact te brengen met de mogelijkheden van Twente.”

Hartje Amsterdam

Directeur Danny de Vries van de Twentse Ambassade Amsterdam / Rotterdam heeft er zin in en hoopt op vele nieuwsgierige scholieren die een kijkje komen nemen in Twente, gewoon hartje Amsterdam. „Op deze locatie kunnen scholieren dicht bij huis al even proeven van studeren in Twente en dat past helemaal bij wat we hier met de ambassade in Amsterdam proberen te realiseren.” De enthousiaste directeur heeft komende tijd nog veel meer in petto, besluit hij. „Twente dichterbij brengen, dat is ons motto. We hebben als regio veel te bieden!” De open dag is woensdag van 13.00 tot 16.00 uur en gebaseerd op de originele versie die normaal gesproken in Enschede wordt gehouden, maar dan in kleinere vorm.

 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!