Populistenpils, White-Ruttes, SPaghetti met V-avond

15 maart 2017 om 09:00 door Iris Hermans
Populistenpilsje iemand? In Bar Broker, waar je je verdriet kunt wegdrinken of je blijdschap viert

Drink populistenpils of eet linkse soep: Amsterdamse horeca speelt lekker in op de verkiezingen.

Geen ontkomen aan

Je kunt in een donkere bioscoopzaal gaan zitten (maar niet in Kriterion), jezelf vermaken op een ondergronds metrostation of op een andere manier je kop in het zand steken, want anders ontkom je woensdagavond simpelweg niet aan de verkiezingsavond der verkiezingsavonden. Of je gaat er gewoon volle bak in en viert de democratie op gepaste wijze met Populistenpils, linkse soep en een CoalitieCocktail. Of je drinkt je verdriet weg/viert je blijdschap met bier voor on-Amsterdamse prijzen in studentencentrum CREA, dat overdag een stemlokaal is, maar ’s avonds transformeert tot een café met bier en hapjes voor 1, 90 euro. De uitslagen volg je op een groot scherm.

Hit

De Verkiezingsnacht in filmtheater Kriterion is in elk geval op Facebook al een hit, met bijna 350 op aanwezig en meer dan 1000 geïnteresseerden. Het belooft een avond vol sprekers waar de politiek van afdruipt en eten en drinken waar de woordspelingen nog meer van afdruipen: CoalitieCocktails als PaarsPlus, Water bij de Wijn en Boze Witte Man, gerechten als SPaghetti en de wentelteevendeal.

Bar Broker

In Bar Broker gaan alle remmen weer los en drink je volgens het concept drank tegen telkens fluctuerende prijzen. Wint de PvdA in Drenthe, dikke kans dat de rode wodka in prijs daalt. Of doet Wilders het op Texel heel erg goed, zakt het Texelse Skuumkoppe tot de bodem. Bijvoorbeeld. „Het is spannend drinken op toch al een superspannende avond”, beaamt Pim Havinga, een van de jongens achter deze populaire pop-up bar in de Regulierdwarsstraat die nog in elk geval drie maanden langer doorgaat. Normaal niet open op woensdag, „maar de Grote Bar Broker Verkiezingsavond konden we niet aan ons voorbij laten gaan.”

Welkom!

Rood op de ene kruk, groen op een andere, blauw ernaast… Hij verwacht veel politieke kleuren aan dezelfde bar, „iedereen is welkom.” En ja, natuurlijk ook PVV-fans, al moeten ze wel tegen een (kop)stootje kunnen, „als Wilders verliest, delen we heel veel gratis shots uit!” Zelf gaat hij voor een White-Ruttes, „of gewoon een lekker Populistenpilsje, ligt er ook maar net aan hoe de prijzen ervoor staan.”

PvdPuB

Zelf ziet hij een politieke partij best wel zitten, grijnst Pim. Partij van de Pop-up Bar, „en dan word ik lijsttrekker!" Wie er woensdagavond dan ook wint of verliest, hij weet zeker dat het gezellig blijft in de bar en dat iedereen morgen met een kleine kater naar het werk gaat, „hopelijk alleen van de alcohol...”

 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!