Diane en Noëlle leveren hosts, modellen en acteurs

16 maart 2017 om 13:15 door Savanne Estourgie
Diane en Noëlle leveren hosts, modellen en acteurs
Diane (l) en Noëlle van het bureau Jet Pilot the Agency. / Femmy Weijs

Elke week interviewt Metro een Amsterdammer die de stad kleur geeft. Vandaag: Diane Baunbag (26). Ze runt samen met Noëlle van der Burgt (26) het bureau Jet Pilot the Agency.

Girl bosses is een term die je vaak voorbij hoort komen. Noëlle en Diane zijn eveneens girl bosses. Jong (26), vrouw en eigenaar van een succesvol bedrijf in onze stad. Wat ze dan precies doen? Feesten, evenementen, reclames en nog veel meer voorzien van het juiste personeel. We spreken Diane over hun werk.

Jullie zijn dus een soort hostingbureau?

Ja, deels. We doen eigenlijk twee dingen: we leveren hosts én we leveren modellen en acteurs voor bijvoorbeeld reclames of programma’s.

Wat betekent dat dan precies?

Een opdrachtgever is op zoek naar een bepaalde oplossing. Ze willen bijvoorbeeld meer gastvrijheid in hun bedrijf, hebben een tekort aan personeel of zijn op zoek naar een bepaald type persoon om hun merk te vertegenwoordigen. Wij hebben een groot bestand met mensen en zoeken daarin naar de perfecte match. We houden castings om te bepalen of de opdrachtgever en de werknemer goed bij elkaar passen en matchen ze vervolgens aan elkaar.

Hoe kom je dan aan de juiste mensen?

We komen allebei uit de hospitalitybranche. Noëlle heeft veel ervaring met de productie- en modellenkant en ik met de horecakant. We hebben daardoor een groot netwerk. In het begin hebben we daar dan ook veel gebruik van gemaakt. Nu zijn we inmiddels zo ver dat mensen ons ook vinden en we een mooi bestand met personeel hebben kunnen aanleggen. Het is dus gelukkig nog nooit voorgekomen dat we niet de juiste match konden vinden voor een bedrijf. En mocht het in de toekomst wel zo zijn, dan gaan we net zo lang door totdat we iemand vinden! Social media helpt daar bijvoorbeeld heel erg bij.

Leveren jullie alleen personeel in Amsterdam?

Nee, dat niet, maar de meeste opdrachtgevers zitten wel in Amsterdam. Dat komt ook omdat er hier veel vernieuwende concepten uit de grond schieten die op zoek zijn naar goed personeel. Hier kunnen we op de fiets naar onze klanten en kennen we onze talenten goed. Maar ook buiten Nederland zijn we actief. Bijvoorbeeld in Londen, Ibiza en Hamburg. Het is stiekem wel een droom om meer internationaal werk te doen, maar een goede basis in Nederland is nu belangrijker.

Wat is er zo leuk aan het werk?

Elke keer weer een nieuwe uitdaging te hebben in nieuwe projecten. We zien ook heel veel nieuwe gezichten en leren ontzettend veel mensen kennen. En uiteindelijk het trotse gevoel als de ‘Pilots’, onze werknemers, goed werk hebben neergezet en plezier hebben gehad.

De ‘Pilots’ zijn dus jullie werknemers. Waar komt die naam vandaan?

Eigenlijk is dat een heel slecht verhaal. We waren al twee dagen aan het brainstormen over een goede naam en kwamen er maar niet uit. Tot een goede vriend zei: ‘Doe niet zo moeilijk, het gaat erom dat het lekker klinkt’. Toen scrolde ik door Spotify en vond het liedje Jet Pilot van een oude band (System of a Down) die ik goed vond en die naam bleef hangen. Hier konden we wel wat mee.

Diane (l) en Noëlle van het bureau Jet Pilot the Agency. / Femmy Weijs

In ’t kort

Het Amsterdam van Diane en Noëlle

Café: We kwamen altijd graag bij Wolfje, maar helaas is die nu dicht. Café Finch op de Noordermarkt is altijd gezellig voor een bakkie of een borrel en wat later op de avond richting de Kopstootbar of Café Panache.

Restaurant: Voor een goed avondje eten maak je ons heel gelukkig met Ron Oriental. Vooral de dimsum en de eend zijn fantastisch. Heerlijke vis kun je bij Stork in Noord vinden.

Winkel: FAC shop in West is leuk voor unieke kledingstukken. Love Stories in de 9 Straatjes voor lingerie en schoenen. Tassen vinden we bij & Other Stories.

Plek om tot rust te komen: Struinend over de markt, op de boot met wat vrienden, een wandeling door het Amsterdamse Bos of lekker in de sauna bij Spa Zuiver. Genoeg mogelijkheden in Amsterdam om tot rust te komen.

Onderschat: Veel creatieve ondernemingen zetten veel toffe dingen neer in Amsterdam
zonder dat ze hier subsidie voor krijgen. Van pop-uptentoonstellingen tot spontane zang- en dansvoorstellingen.

Overschat: De winkels en attracties in het centrum gericht op toeristen, zoals de Nutellawinkels rondom de Wallen, Madame Tussauds en The Amsterdam Dungeon.
Hier zouden wij ons geld niet aan uitgeven.

Bericht aan de burgemeester: We wensen de burgemeester en zijn naasten veel sterkte, kracht en moed in deze moeilijke en uitdagende fase.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!