Peter Bosz moet het nu waarmaken

5 januari 2017 om 05:30 door Tjerk de Vries
Peter Bosz moet het nu waarmaken

Ajax is zich aan het roeren op de transfermarkt. Duidelijk is dat Peter Bosz andere ideeën heeft over het ideale elftal dan Frank de Boer.

Zonder te oordelen wie het bij het juiste eind heeft, is het opvallend hoeveel spelers onder Bosz min of meer worden afgedankt, terwijl ze door De Boer veelvuldig als basisspelers werden gebruikt.

El Ghazi, Dijks, Bazoer, Younes, Gudelj, Riedewald en Tete startten meer wel dan niet bij de eerste elf. Nu ziet de wereld er heel anders uit.

Bosz en Overmars zijn kennelijk op zoek naar een nieuwe linksbuiten (Larsson) en dus lijkt er voor Younes een zware tijd aan te komen. El Ghazi is niet meer de eerste rechtsbuiten in de pikorde en voor de uitstekende Tete worden de druiven inmiddels ook wel erg zuur.

Guldelj verloor, terecht, de strijd op het middenveld waar de onder De Boer min of meer afgedankte Schöne een hoofdrol vertolkt. Mitchell Dijks moest van De Boer terug worden gekocht, nadat hij eerder was uitgezwaaid bij Ajax.

Bosz ziet het overduidelijk niet zitten in Dijks en heeft de op het middenveld overbodige Sinkgraven - een door De Boer juist fel begeerde middenvelder - omgeturnd tot linksback. Gezien de belangstelling voor Haps, wordt Dijks nauwelijks nog als serieuze concurrent voor de backpositie gezien.

Bazoer stond bekend als het grootste talent van Nederland, met in zijn kielzog Riedewald. De eerste werd al snel door Bosz bedankt voor bewezen diensten en zit nu in Duitsland. Riedewald moet hopen op een inzinking of blessure van Schöne en anders zal ook hij eieren voor zijn geld gaan kiezen.

En zo ziet de rood-witte wereld er in korte tijd compleet anders uit. Is het kapitaalsvernietiging? Ziet Bosz het allemaal wel goed? Feit is dat de impact van de trainerswissel op de spelersgroep enorm is.

Ik heb tot dusverre leuke wedstrijden gezien dit seizoen. Eindelijk weer genoten van aanvallend voetbal.

Maar ergens wringt het toch. Ik zie ook Ajaxtalenten verdwijnen en we hebben echt heel kostbare punten verspeeld tegen waardeloze ploegen. We staan vijf punten achter en zelfs PSV, dat ronduit een belachelijk slechte seizoenshelft achter de rug heeft, hijgt gewoon in onze nek.

Bosz zal de schaal naar Amsterdam móeten halen. Anders zijn de leuke potjes snel vergeten en overheerst straks het verlies van spelers en punten tegen cluppies als Roda, Twente en Willem II het gevoel van de fans.

 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!