36 uur hotelhoppen: feestje hier, feestje daar

12 januari 2017 om 10:45 door Iris Hermans
36 uur hotelhoppen: feestje hier, feestje daar
'Hmmm, wat zal ik eens drinken...' GT of GT, want dat blijft nog altijd hét hoteldrankje

Komend weekend rol je weer van hotel(bar) naar hotel(bar), met of zonder koffertje.

Ballenfeest tot Pool Party

Komende Hotelnacht wordt er een van de firsttimers. Tenzij je al eerder met je pingpongbal of andere bal van thuis (eigen ballen tellen niet) op een skippybal door het art’otel bent gesprongen op hun Ballenfeest, of een duik hebt genomen in het zwembad in het Amstel Hotel. Want die opent voor de eerste keer in haar 150-jarige bestaan de deuren voor niet-gasten tijdens de Poolparty.

 

Grootste bed van Amsterdam

In Hotel Arena duik je tijdens hun closing party ROOMSERVICE in iets heel anders: een bed waarin menig orgie naast elkaar zou kunnen plaatsvinden. Dit XL-bed is namelijk met zijn vier bij vier het grootste van Amsterdam, heeft een spannende paal in het midden, maar is niet bedoeld om in te tukken. (Wel om in te drinken). In het Andaz kom je als toetjesliefhebber aan je trekken met hun overdadige dessert-event en het Marriott maakt goed gebruik van hun verbouwing en organiseert de Slopende Silent Disco, waar de bouwplaats eenmalig tot dansvloer is omgetoverd.

Niet om in te slapen...

Keuzes keuzes

„Het programma wordt elk jaar leuker, kiezen is echt een ramp!” roept Vincent van Dijk, de man die Hotelnacht bedacht, uit. Hij wil het liefst zoveel mogelijk hotels aantikken, dus het wordt overal ‘handje, drankje en door’. Het hotelhoppen is best wel topsport en zijn PR ligt op tien events, al is dat niet het algehele record, verklapt hij. „Er is altijd één Hotelnachtganger die er elk jaar weer in slaagt om er meer te doen dan wij” en hij wrijft zich strijdlustig in de handen, „dus het wordt weer een spannende wedstrijd tussen ons.”

 

Minivakantie

Een weekend per jaar haalt een groot aantal Amsterdamse hotels alles uit de kast om hun tijdelijke gasten te verrassen tijdens de 36 uur durende Hotelnacht. Tijdens dit event dat dit jaar voor de vijfde keer wordt georganiseerd, kun je tegen een gereduceerde prijs een minivakantie in eigen stad beleven en als toerist voor een nacht eindelijk eens op het bed springen van dat chique of juist hippe hotel waar je normaal gesproken alleen maar langsfietst. Bang voor heimwee? Je kunt ook alleen een ticket kopen waarmee je toegang hebt tot de meeste hotelfeestjes en andere events, voor sommige moet je van tevoren reserveren en apart betalen (check de website).

 

Glimlach

Vrolijke Van Dijk noemt het mooie aan hotels de vriendelijkheid. „Het valt me op dat iedereen altijd keurig groet. Een glimlach, een knikje. Dat deden we vroeger op straat ook, maar tegenwoordig is iedereen alleen maar druk om elkaar snel te passeren.” Misschien houdt hij daarom wel zo van het hotelleven, mijmert hij even. „Een soort ideale samenleving waar je even binnen kunt stappen.”

 

Ontbijt incl. paracetamol

Zelf slaapt hij waarschijnlijk bij NH City Centre en een zekerheidje is het zondagontbijtje bij The Exchange: voor een tientje krijg je twee Bloody Mary's, een eitje, saucijzenbroodje, croissant, glas water én een paracetamol. „Dat moet wel helpen tegen de kater die vast en zeker komt.” Hij haalt zijn schouders op, „maar met Hotelnacht is die het meer dan waard.”

 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!