Anne-Fleur Pel
Anne-Fleur Pel Binnenland 11 dec 2016
Leestijd: 2 minuten

Meer bussen en trams in het weekend in Amsterdam

Wie zich in Amsterdam met het openbaar vervoer verplaatst, kan op bepaalde trajecten in het weekend op meer momenten reizen. Met ingang van de nieuwe dienstregeling van GVB gaan er meer bussen en trams rijden.

Het wordt drukker in de stad, en al helemaal in het weekend. Om deze mensen op een goede manier te vervoeren, gaat stadsvervoerder GVB vaker in het weekend rijden. Afgezien hiervan kent de nieuwe dienstregeling, die zondag is ingegaan, geen ’ingrijpende veranderingen’, aldus GVB. De meeste lijnen blijven net zo vaak rijden als afgelopen jaar en een aantal lijnen zelfs vaker. De meeste vertrektijden zijn wel aangepast.

Meer ov

Tramlijnen die vaker gaan rijden op zaterdag en zondag zijn 1, 2, 4, 5, 7, 10, 12, 13 en 14. Buslijnen 15 en 18 rijden vaker in het weekend, net als bus 21 en 66 die ook in de ochtend- en avondspits vaker de weg op gaat. Bus 37 rijdt alleen in de ochtendspits vaker en 44 en 69 naast het weekend ook buiten de spits op doordeweekse dagen.

Wat betreft treinen rond Amsterdam verandert er ook het een en ander in de nieuwe dienstregeling van NS. Zo rijden er sinds zondag meer sprinters tussen Hoofddorp, Schiphol en Amsterdam Centraal. Elk kwartier rijdt een rechtstreekse trein, waarvan er twee na Hoofddorp doorrijden richting Leiden en Den Haag Centraal.

Haarlem

Tussen Breukelen en Amsterdam Centraal gaan overdag vier in plaats van twee sprinters per uur rijden. En voor de nachtbrakers rijdt er in de nacht van vrijdag op zaterdag en van zaterdag op zondag om 2.10 uur een nachttrein van Haarlem naar Amsterdam Centraal. Deze trein rijdt om 2.34 uur terug naar Haarlem.

Wat betreft de prijzen gaat er ook wat veranderen bij GVB. Vanaf 1 januari geldt voor een aantal reisproducten een nieuw tarief. Abonnementen gaan (licht) in prijs omhoog. Maar de prijs van de meeste reisproducten, zoals saldo, 1-uurskaartje en dagkaart blijft gelijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.