Facebookactie voor 'gezakte' oliebollenbakker

29 december 2016 om 15:14 door Zoë Boven
Facebookactie voor 'gezakte' oliebollenbakker
Foto: ANP

Oliebollenbakker Alfred Kroeze uit Amsterdam kreeg een slechte beoordeling bij de AD-oliebollentest. Dat ging hem niet in de koude kleren zitten. Toch lijkt het verdriet van de man die al 45 jaar oliebollen bakt van korte duur, op Facebook werd een actie gestart waardoor het donderdag druk is in de bakkerij.

Kroeze zei tegen AT5 dat hij erg verdrietig was over het resultaat. „Het voelt alsof er een familielid is overleden”, zei Kroese huilend. Hij kreeg van het AD een 4,5 voor zijn oliebollen: „De bol gaat onderuit op de te overheersende kaneelsmaak. Hij is zo luchtig dat ook de term ‘gebakken lucht’ valt. De korst moet ook een stuk knapperiger”, klonk het.

Facebookactie

Niet iedereen bleek het eens te zijn met dit oordeel en het filmpje waarin de huilende bakker te zien is, gaat het internet over. Ook werd er op Facebook een actie in het leven geroepen, waarbij wordt opgeroepen juist wél oliebollen bij Bakkerij Venekamp te gaan kopen.

„Laat zien dat het Algemeen Dagblad het bij het onjuiste eind heeft! Haal vanaf NU de lekkerste oliebollen van de Pijp bij Alfred van Bakkerij Venekamp op de Ferdinand Bol”, staat er geschreven. De bakker laat het er zelf ook niet bij zitten: „Volgend jaar ben ik nummer één", zegt hij.

Van negatief naar positief

De actie lijkt zijn vruchten af te werpen, want op de Facebookpagina verschijnen een hoop foto's van mensen die donderdag oliebollen bij de bakker zijn gaan halen. „Echt heel erg lekkere oliebol! Laat maar lullen dat AD. Echte Amsterdamse fluffy bollen, zoals ze horen. Geef mij maar Venekamp!", schrijft iemand bij zijn foto. „Net oliebollen gehaald voor 45 euro! Wat een goud eerlijke man die verkoopt toch geen gebakken lucht'', schrijft een ander.

Ook bekende Nederlanders, zoals Georgina Verbaan, zeggen deze week een oliebol bij Kroeze te gaan kopen.

 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!