ChristenUnie boos om metalconcert op kerstavond

30 november 2016 om 11:59 door Ingelise de Vries
ChristenUnie boos om metalconcert op kerstavond
Beeld ter illustratie: Colourbox

De ChristenUnie in Amstelveen is flink gepikeerd. Poppodium P60 heeft de satanistische horrormetalband Carach Angren op kerstavond geprogrammeerd. Wat de christelijke partij betreft is dat niet echt een goede voorbereiding op kerst, het feest waarop christenen herdenken dat Jezus werd geboren.

„Is dit de geschikte voorbereiding voor het feest van het Licht, het Kerstfeest?” vraagt de partij zich af in vragen aan het gemeentebestuur. Vooral burgerraadslid Henk Stoffels maakt zich zorgen volgens AT5. Voornamelijk om de geestelijke gezondheid van de jongeren die naar P60 komen. „Als je een paar biertjes drinkt bij het uitgaan, heb je de volgende ochtend koppijn. Na drugsgebruik voel je het wat meer. Maar dit? Er bestaat in de wereld licht en donker, dit is zo donker als wat.”

Duistere gevolgen

„Dit soort muziek nestelt zich in het geestelijke”, zegt Stoffels. De gevolgen zijn volgens het raadslid niet mis: „Het gevaar is dat je naar het donkere wordt toegetrokken, naar het kwade. Dat kan in het uiterste geval leiden tot daden zoals Tristan van der Vlis en Anders Breivik die hebben aangericht.”

De tekst op de website van P60 waarmee de band wordt aangekondigd, staat de partij ook niet aan: „Als het koude zweet je langs de rug loopt, het kippenvel je bekruipt, je hart een slag overslaat en angst je in een wurggreep houdt, dan weet je dat je in het horrorrijk van Carach Angren bent getreden. [...] Op kerstavond ontketent Carach Angren de demonen en duivelse hekserij in Amstelveen!” De band is de headliner van de Xmas Metalnight in P60. Daarnaast zullen The Monolith Deathcult en Tragacanth hun gitaargeweld ook ten gehore brengen.

 

Gruwelijk verhaal

De Nederlandse band die in 2003 werd opgericht is bezig met een promotour voor het nieuwe album This Is No Fairytale. Daarop verkondigen ze precies het tegenovergestelde van de standpunten van de ChristenUnie. „Het bevat een gruwelijk verhaal over een krankzinnige vader, een aan de drugs en drank verslaafde moeder en twee angstige kinderen die de meest verschrikkelijke dingen meemaken.”

De woede van de religieuze partij is niet het enige wat P60 zich op de hals haalt. Wat Stoffels betreft gaat het gemeentebestuur kijken of er naar het subsidiebeleid gekeken kan worden van P60. „Is het college bereid de voorwaarde te verbinden dat optredens van dit soort metalbands met donkere spirituele invloeden niet zal plaatsvinden?”

 

 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!