Club Capital: Sea Palace

19 oktober 2016 om 16:00 door Metro

De Amsterdamse Lotte en Rebecca geven je om de beurt een tip op het gebied van eten, drinken, uitgaan, lifestyle en fashion in Amsterdam. Deze keer: Lotte Jansen.

Iedereen kent wel het imposante drijvende Chinese restaurant, aan de Oosterdokskade, vlakbij het Centraal station. "Sea Palace". Maar heb je er wel eens gegeten? Menigeen twijfelt vanwege de looks van een commerciële attractie. Kitsch is het ook zeker wel; dat beïnvloedt soms je keuze, maar Sea Palace biedt toch een verrassing.

Ga er eens naar toe, want ze serveren hier heerlijke Kantonese gerechten, Peking eend en mijn favoriete hapjes; hun dimsum. Ze bieden hier een uitgebreide kaart met authentieke dimsum. Elke dag vers bereidt door hun dimsum chef. Gestoomde en gefrituurde dumplings, pasteitjes uit de oven, gestoomde broodjes en gevulde flensjes, alles met keuze uit verschillende vullingen zoals; kip, varken, rund, eend, garnalen en groenten. Mijn favoriet blijft toch wel de Siu Mai.

Er komt hier een mix van toeristen, Chinezen (locals) en Amsterdammers. En dat hier veel Chinezen komen zegt natuurlijk genoeg. Het restaurant is enorm groot, maar eigenlijk altijd vol. Reserveren is dus aan te raden. Ik ben hier één keer in de maand te vinden en dat is niet voor niks.

Adres: Oosterdokskade 8, Amsterdam

Cijfer: 8,0
Prijs/kwaliteit: *****
Eten: *****
Design en ambiance: ***

Lotte Jansen van CuliAmsterdam.nl geeft voor Metro elke week een tip. Check ook haar special over de Foodhallen Amsterdam. Volg CuliAmsterdam ook op Instagram en blijf altijd op de hoogte!

Lees ook: Club Capital over Pita Queen

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!