Van Buiten Westen tot Hitmeister Pim: 5 weekendtips

14 juli 2016 om 12:00 door Iris Hermans
Van Buiten Westen tot Hitmeister Pim: 5 weekendtips
Hitmeister Pim heeft zin in zaterdag: Hit in de A l'Elephant du Congo, ,,als ik Jump Around draai, gaat iedereen los."

Klop klop… Wie is daar? Het weekend, want dat staat bíjna voor de deur. Om alvast in de stemming te komen, geeft Metro je vijf tips. Slapen en diëten kan altijd nog.

 

 

Lekker Buiten Westen zijn

Buiten Westen viert alweer zijn vijfde verjaardag. Behalve een pracht van een line-up met onder anderen deephouseheld Oliver Koletzki en Amsterdam technofinest JP Enfant, heeft het festival nog twee nieuwtjes. De locatie in verplaatst van het Westerpark, dat een groot vierkant veld was, naar de Oudekerkerplas. Een klein paradijsje, noemt Thomas Kronenberg van de organisatie het. „Het zit vol met knusse hoekjes en stages tussen bomen én het is aan het water.” En dan is er ook nog de Conscious Village midden op het terrein met yoga, reiki, een cacaoceremonie… Een oase van rust dus, mocht je daar tussen de danspassen door even zin in hebben.

Hit it in de Congo!

Hij omschrijft het publiek als 'billenschuddende housende gezellige rock & rollers'. Pim Derks aka Hitmeister Pim heeft er zin in! Zaterdagavond geeft hij zijn even beroemde als beruchte Hit it feest in A L’Elephant du Congo. Het nummer Jump Around van House of Pain gaat-ie zeker weten draaien en hij wrijft zich al verlekkerd in zijn handen, „dan gaat echt het dak eraf en iedereen los. Jump around hits it.”

Gamba Gang

Vorig jaar was hun Zilte Zondag een groot succes, dit jaar hebben ze de gamba-editie: bij Razmataz eet je zondag gamba’s voor een euro. Het gaat nog niet zo rap als met de oester, toen werden ‘er duizenden ingeslagen’, maar Razmataz’ Michelle weet van de vorige keer dat mensen wel 30 stuks op kunnen, „met zijn tweeën, hoor” Hoeveel ze er zelf op kan? Helaas, „ik ben allergisch!”

Aan de vega tafel

Zin om met ruim 1900 andere mensen vegetarisch te eten en ook nog eens culinair record te verbreken? Prik dan vrijdag een vorkje mee tijdens de Langste Vegetarische Tafel bij de Vijver op Museumplein. Het wordt georganiseerd door de Vegetariërsbond en Tivall, die ‘een beetje bewustwording’ willen creëren. En het eten is ook nog eens gratis.

 

Op de Buurtcamping

De wc-rol mag je thuis laten, want daar is aan gedacht op alle vijf de Buurtcampings in onze stad, variërend van die in het Rembrandtpark tot in Zuidoost. De kampvuren gaan dit weekend weer aan, de marshmallows worden aan de satéprikkers geregen en een buitje? Dan kruip je gewoon gezellig bij je buurman in de tent, want je buren leer je pas écht kennen op de Buurtcamping.

 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!