Puck Roest
Puck Roest Binnenland 30 apr 2016
Leestijd: 1 minuut

Deze toeristen vieren vandaag ‘gewoon’ Koninginnedag

Het is inmiddels een bekend fenomeen. Koningsdag vindt sinds 2014 plaats op 27 april maar toch komen op 30 april nog veel toeristen naar ons land om een feestje te vieren. Voor hen werd daarom een speciaal bootfeest georganiseerd. Zo’n dertig toeristen stapten zaterdagmiddag aan boord van de partyboot.

De toeristen met de verouderde reisgids konden terecht op de Missed The Boat Party. „We hadden gehoopt op een man of vijftig,” vertelt woordvoerder Ingmar Larsen tegen Het Parool. De boot maakte een rondvaart over het IJ.

Aan boord waren feestgangers uit Duitsland, Frankrijk, Italië, Rusland en Engeland. Toch bleken veel toeristen niet speciaal voor het oranje feestje naar Amsterdam te zijn gekomen, maar ze konden een leuke boottocht natuurlijk niet afslaan.

Alleen voor toeristen

Het is dan ook een eenmalig feestje. „We hopen dat ze volgend jaar gewoon op de goeie dag komen.” De Missed The Boat Party is een initiatief van Sid Lee Collective. Op een volledig versierde boot met allerlei oranje attributen voeren ze door de Amsterdamse grachten.

https://twitter.com/MartevdBrink/status/726376988647280641

Echt alleen toeristen waren zaterdagmiddag welkom aan boord. Als ze met een ticket konden aantonen dat ze echt op basis van verouderde informatie een vliegticket hadden geboekt, mochten ze mee.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.