Erik Jonk
Erik Jonk Binnenland 22 jan 2016
Leestijd: 2 minuten

Rennen door Vondelpark met superster Kevin Hart

Een paar kilometer rennen met superster Kevin Hart? Dat kan volgende week zaterdag, 30 januari, gewoon in het Vondelpark.

Wie volgende week zaterdag komiek Kevin Hart door het Amsterdamse Vondelpark ziet rennen, dat heb je goed gezien. Als het goed is, hollen er nog zevenhonderd fans en hardloopliefhebbers mee. Hoe dat zit?

Eigenlijk had Kevin Hart (36) al vijf beroepen: stand-upcomedian, acteur, producent, schrijver en regisseur. Na een korte carrière als schoenenverkoper, was hij te zien in fameuze Amerikaanse comedyclubs. De kleine man (1.56 meter) was ook te zien in een lange rij films, waaronder Scary Movie, Along Came Polly, Epic Movie, Ride Along en Top Five.

Hele wereld

Nu is daar een extra bezigheid bijgekomen: organisator en gezicht van hardloopevenementen over de hele wereld. Het aandoen van verschillende steden op de aardbol (komende zondag bijvoorbeeld Londen), combineert hij met optredens. Op de Amsterdamse loopdag staat hij ’s avonds in een uitverkochte Ziggo Dome. Hieronder zie je hardloopbeelden uit New York:

In 2015 besloot Hart Kevin Hart om via Twitter, voorafgaand aan zijn optreden, fans op te roepen om samen met hem te gaan hardlopen. De opkomst was buitengewoon. Hart realiseerde zich dat hij zijn fans motiveerde om te bewegen en herhaalde zijn oproep op meerdere plekken in de Verenigde Staten. Het succes was zo groot dat hij de krachten met Nike bundelde om samen op een professionelere manier runs te organiseren.

De evenementen hebben inmiddels de naam Move With Hart gekregen, zo ook in Amsterdam. Via Twitter riep de ster vorige week fans en hardloopliefhebbers op om ook in de hoofdstad mee te lopen. De inschrijving via Nike (zie onder) is nog niet vol. Daarnaast vindt wekelijks de Nike Run Club (NRC) plaats waar iedereen aan mee kan doen. Dit is een speciale editie van de Nike Run Club die drie keer per week plaatsvindt in Amsterdam en toegankelijk is voor hardlopers van alle niveaus.

„Ik besef dat ik voor mijn werk goed in conditie moet zijn”, zegt Kevin Hart. „Die conditie komt me niet aanwaaien en daarom wil ik met de run in Amsterdam mensen inspireren mee te rennen. Het maakt niet uit of je ervaren of onervaren bent.”

Meedoen?

Praktische info over het evenement.

* Verzamelen kan 30 januari vanaf 8.44 uur. De run start exact om 10.07 uur.

* De start vind je bij het Vondelparkpaviljoen. Dit is het oude Filmmuseum.

* De run is een rondje Vondelpark. De afstand is ongeveer 5 kilometer.

* Inschrijven kan via go.nike.com/movewithhartmetro

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.