Amsterdam

Dansend op disco hits door de supermarkt

Foto van 'Jet Hesselink'

17 MRT 2015

Discoboodschappen doen kan binnenkort voor het eerst in Amsterdam. Het is de organisatoren van het initiatief gelukt om supermarktketen Dirk van den Broek aan het Marie Heinekenplein in De Pijp over te halen. Het evenement zal op vrijdag 10 april na sluitingstijd plaatsvinden. Je kunt dus zo lang in de 'disco' blijven hangen totdat ze je samen met alle glitter van de grond moeten vegen.

Lees ook: Boodschappen doen wordt funky in disco-supermarkt

Briefje

Het originele idee ontstond nadat een student enkele jaren geleden een briefje op hing bij een Amsterdamse supermarkt. De vraag van de student luidde of er niet een keertje disco-winkelen georganiseerd kon worden. Er werd toen een foto van het briefje gemaakt die presentator Valerio Zeno twee jaar later op Twitter zette.

Mede-organisator Joep Verbunt vertelt dat ze bij het zien van het briefje meteen dachten, dit gaan wij organiseren. ,,Na bekendmaking van ons plan op 15 januari hebben we bijna tienduizend Facebook aanmeldingen voor het evenement gekregen. Daarna zijn we met verschillende supermarkten in gesprek gegaan. Dirk van den Broek sluit het beste aan op wat we willen neerzetten.''

Disco-elementen

Disco liefhebbers komen zeker aan hun trekken tijdens het event. Een geluidsset, een DJ en veel discolichten zijn namelijk niet de enige disco-elementen die je kunt verwachten. Er zal namelijk ook een Warsteiner pop-up bar neergezet worden, je kunt een Coca Cola dance battle doen en komt er een heuse discobowlingbaan.

,,Wij waren direct enthousiast over dit initiatief en stellen onze grootste supermarkt in Amsterdam beschikbaar voor het evenement. Als boodschappen doen nog leuker kan, werken we daar graag aan mee,'' vertelt de marketing manager van de supermarkt Loes de Jong.

Aanmelden

Om alles in goede banen te leiden is besloten om maximaal vijfhonderd boodschappers toe te laten. Meedoen kan door van tevoren een 'boodschappenlijst' van €7,50 te kopen. Met dit lijstje kun je op de avond zelf een volle tas aan gratis boodschappen verzamelen. Voor een volledig verzorgde avond, waarbij je zelfs je portemonee thuis kunt laten, hoef je jezelf dus alleen maar in een hippe disco outfit te hijsen.

Aanmelden kan vandaag vanaf 15.00 uur via www.discoboodschappen.nl.


Views

68

De Noord/Zuidlijn of 3.452.115 e-bikes?

Station Noorderpark. Vanaf 22 juli gaat de Noord/Zuidlijn eindelijk rijden. Foto: ANP

Foto van 'Lisa Vermeij'

18 JUL 2018

Aankomend weekend is het eindelijk zover. De Noord/Zuidlijn in Amsterdam wordt geopend. Het heeft ‘even’ -15 jaar bouwen- geduurd, maar op 22 juli 2018 zal de metro Noord/Zuidlijn eindelijk gaan rijden.

Startdatum verschoven

In 2003 zijn ze begonnen met de bouw, maar in 2009 werden er verzakkingen bij de Vijzelgracht ontdekt waardoor de aanleg van de lijn flinke vertraging opliep. Oktober 2017 werd als nieuwe startdatum aangehouden, maar dit bleek niet realistisch. De openingsdatum is toen verschoven naar juli 2018. Zaterdag 21 juli vindt er een groot openingsfeest plaats en op zondag 22 juli kun je eindelijk een ritje maken met de Noord/Zuidlijn.


Views

1k+

Even geduld, opening Noord-Zuidlijn weer uitgesteld

Even geduld, opening Noord-Zuidlijn weer uitgesteld

„Het is en blijft een olympische opgave”, aldus de Amsterdamse wethouder Litjens.

Foto van 'Metro & ANP'

8 JUL 2016

Amsterdammers, nog eventjes geduld. De Noord-Zuidlijn in Amsterdam gaat op zijn vroegst op 22 juli 2018 rijden. De oplevering van de prestigieuze nieuwe metrolijn onder de hoofdstad is met negen maanden uitgesteld. Dat maakte verantwoordelijk wethouder Pieter Litjens vrijdag bekend.

De nieuwe vertraging zal niet leiden tot hogere kosten, belooft de wethouder. „De extra kosten van deze vertraging kunnen worden opgevangen binnen het huidige projectbudget van 3,1 miljard. Als we één les hebben geleerd van de Noord-Zuidlijn, is het wel dat je genoeg buffer moet inbouwen om dit soort tegenslagen binnen budget te kunnen opvangen.”

Al sinds de start van de bouw in 2003 wordt het project geplaagd door vertragingen. De metrolijn zou volgens de laatste planning in oktober 2017 moeten gaan rijden, maar ook die datum blijkt niet haalbaar. Het faillissement van aannemer Imtech en bouwbedrijf Oskomera spelen een rol in het nieuwe uitstel van de ingebruikname. Ook problemen met de ICT dragen bij aan het niet halen van de streefdatum. Bovendien heeft het testbedrijf meer tijd nodig om alle systemen grondig te controleren.


Views

1k+

Amsterdam wil huisjesmelkers aanpakken. / ANP

Amsterdam wil huisjesmelkers aanpakken

Wethouder wonen & bouwen, wijkaanpak, groen, dierenwelzijn, Laurens Ivens van de SP tijdens de installatie van nieuwe wethouders en raadsleden in de Amsterdamse gemeenteraad. / ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

2 UUR

In Amsterdam wil de gemeente overlast als gevolg van woningdelen aanpakken. Er worden maatregelen genomen om huisjesmelkers aan te pakken. Verhuurders moeten sinds vorig jaar een vergunning aanvragen als ze kamers aanbieden, maar dat gebeurt volgens verantwoordelijk wethouder Laurens Ivens nog te weinig.

De enige manier

„ Amsterdam kan niet zonder woningdelen”, zegt Ivens. „ Voor veel jongeren is het de beste, maar ook de enige manier om in de stad te wonen. Maar we zien ook dat er veel huisjesmelkers zijn die proberen hun huurders een poot uit te draaien.” Zo krijgen ze vaak geen huurcontract, mogen ze zich niet inschrijven bij de gemeente of betalen ze hoge huren voor een „ bezemkast”, aldus de wethouder. „ Soms zonder daglicht of frisse lucht.”


Views

100+

Het regent klachten over Sushi Festival in Amsterdam

Sushi. Foto ter illustratie: Colourbox

Foto van 'Sherida van IJsselmuide'

16 OKT 2016

Het zou een Sushi Wonderland moeten zijn, het Sushi Festival dat dit weekend plaatsvindt in Amsterdam. Helaas ervoeren vele bezoekers dat zaterdag anders: het was veel te druk, de wachtrijen duurden soms een uur, het bier was op en er was te weinig sushi - toch wel een essentieel ingrediënt op een festival dat gewijd is aan deze Japanse delicatesse.

Er ging inderdaad iets niet helemaal goed, erkent een woordvoerder van het festival tegenover AT5. „Bezoekers worden inderdaad geconfronteerd met lange wachtrijen. We hadden 's middags een enorme bezoekerspiek, waardoor we de bestellingen niet meer aankonden. We hebben ons best gedaan, maar er klopt op dit moment echt iets niet.”


Views

2k+