Likeability of 5

Trein richting Berlijn stopgezet wegens dreigbrief

Foto: ANP

Foto van 'Lisa Vermeij'

Lisa Vermeij

28 DEC 2017

De internationale trein van Amsterdam naar Berlijn is donderdag stilgezet bij Oldenzaal. De 85 passagiers moesten de trein uit en werden opgevangen in de omgeving. Volgens de politie was er een verdachte situatie.

Dreigbrief

Het gebied rond het station is afgezet. Spoorbeheerder ProRail zegt dat er een dreigbrief is gevonden, maar de politie wil dat nog niet bevestigen. Agenten met speurhonden controleren de trein. Ook de Koninklijke Marechaussee is ingezet.

De politie wilde geen enkel risico nemen. Rond 14.15 kwam de melding dat de situatie veilig is.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


like
user_37ed81ff5c4e8929d7c4585de8c9bc9e69bbd4c9_avatar

Log in om een reactie te plaatsen

Views

0

Redder Great Barrier Reef krijgt hoge beloning
Likeability of 5

Redder Great Barrier Reef krijgt hoge beloning

Redder Great Barrier Reef krijgt hoge beloning. Foto: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

Dagblad Metro en ANP

1 UUR

Australië daagt wetenschappers uit om met een oplossing te komen om de verbleking van het koraal in het Great Barrier Reef tegen te houden. Daarvoor looft de regering een fikse beloning uit: 1,3 miljoen euro.

„Dit is een open uitnodiging aan onze beste wetenschappers", zei milieuminister Josh Frydenberg dinsdag. De Australiërs hopen op innovatieve oplossingen om het koraal te beschermen en het rif te genezen.

Vuurtorenwachter eist onderzoek naar pesten op werk

Vuurtorenwachter eist onderzoek naar pesten op werk

Vuurtorenwachter eist onderzoek naar pesten op werk. Foto: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

Dagblad Metro en ANP

1 UUR

Niets vreselijker dan gepest worden op werk. Vuurtorenwachter Nicolette van Berkel heeft het meegemaakt bij haar werkgever Rijkswaterstaat. De wachter van vuurtoren Brandaris op Terschelling zit al meer dan twee jaar thuis nadat zij had gemeld dat ze werd gepest en (seksueel) geïntimideerd door haar collega's en leidinggevenden. Daarom wil vuurtorenwachter Nicolette van Berkel dat er een onafhankelijke commissie onderzoek gaat doen naar de manier waarop haar werkgever Rijkswaterstaat met haar klachten is omgegaan.

16 januari - Dertien kinderen gered van hun ouders

Camera video16 januari - Dertien kinderen gered van hun ouders

De ouders van de verwaarloosde kinderen. Foto, AFP

Foto van 'Jerry Gerritse'

Jerry Gerritse

2 UUR

Elke ochtend selecteert de redactie van Metro in de vroege uurtjes speciaal voor jou hét nieuws dat je vannacht gemist hebt, dat speelt of waar we het vandaag over gaan hebben. Zodat je niet met je mond vol tanden bij het koffiezetapparaat staat.

Openbaar vervoer: nieuwe cao voor 12.000 werknemers

Openbaar vervoer: nieuwe cao voor 12.000 werknemers

In de komende drie jaar krijgen de medewerkers in totaal een loonsverhoging van 8,3 procent. Foto: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

Dagblad Metro en ANP

2 UUR

Wist je nog dat je afgelopen 4 januari niet met de streekbus kon rijden? De buschauffeurs staakten wegens een hoge werkdruk en lage lonen. Het blijkt dat de staking heeft geholpen, want werknemers in het openbaar vervoer krijgen alsnog een nieuwe cao. Vakbonden FNV en CNV zeggen afspraken te hebben gemaakt met de werkgevers in het OV over de aanpak van de werkdruk, loonsverhoging en een vaste baan voor duizend uitzendkrachten.

Toilet

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Leadzangeres The Cranberries plots overleden
Likeability of 3

Leadzangeres The Cranberries plots overleden

O'Riordan overleed op 46-jarige leeftijd. / EPA

Foto van 'Imre Himmelbauer'

Imre Himmelbauer

GISTEREN

Dolores O'Riordan, de leadzangeres van de Ierse band The Cranberries, is maandag plots overleden. Dat meldt de Ierse omroep RTE. De artieste werd 46 jaar.

Uitgever Lindsey Holmes vertelt dat O'Riordan in Londen was voor een opnamesessie. Maandagochtend werd de politie uit de Engelse hoofdstad gebeld om naar het hotel van O'Riordan te komen. Even later zou zij de zangeres ter plekke dood verklaren. De doodsoorzaak is nog niet bekend.

Likeability of 5

'Kind van vlogger heeft daar altijd last van'

Foto van 'Ingelise de Vries'

Ingelise de Vries

GISTEREN

Het lijkt haast een hype, vlogger na vlogger maakt bekend een kindje te verwachten. Van pretecho’s tot de eerste luiers: wat kunnen we verwachten van vloggers die ouders worden? En is het wel goed voor een kind om nog voor de geboorte al zo in de spotlights te staan?

Een heel leven online

Oud-prof Van der Doelen boegbeeld carnavalspetitie

Foto van 'Jeroen Haverkort'

Jeroen Haverkort

GISTEREN

Met carnaval moet heel Nederland vrij krijgen. De petitie om dat voor elkaar te krijgen heeft nu al 100.000 steunbetuigingen gekregen. We belden even met het boegbeeld van de actie, oud-profvoetballer en nu singer-songwriter Björn van der Doelen.

‘Met Björn. Ik ben er effe niet. Ik ben op pad om voor iedereen vrij te regelen met Carnaval. Ik ga dat effe sjeffen.’ Aldus de voicemail van Van der Doelen. „Mooi hè?”, lacht hij als we hem aan de telefoon krijgen. Van der Doelen is net bij het Radio 538-duo Coen & Sander geweest. „We hebben al 100.000 handtekeningen te pakken en de teller loopt nog steeds. Zo hard had ik het niet verwacht, ik ben kennelijk een goed uithangbord, haha. Het doel is om zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen en om deze dan na het carnaval in Den Haag aan te bieden.”