Likeability of 6

Welkom op onze nieuwe website!

Foto van 'Metro'

Metro

20 NOV 2017

Leuk dat je er bent. Dit is de bèta-versie van het nieuwe metronieuws.nl. Dat betekent dat hij nog niet helemaal af is, maar dat wij hem graag al samen met jou gaan testen. Uiteindelijk zal deze nieuwe website namelijk metronieuws.nl gaan vervangen. Dan willen we er wel zeker van zijn dat jij hier tevreden over bent en alles kunt vinden waarvoor je naar metronieuws.nl gaat en meer.

Dus kijk lekker rond en laat ons vooral weten wat je ervan vindt door op de feedback-button rechts in het scherm te drukken. Alvast bedankt!


love
user_1d9a9a87637c61417bc8960ed952ce111bb41b31_avataruser_ff38f91fe10a5353aff1d1f3381bdd02322239f6_avataruser_40f2189b758d1d5d4da21b21e14ad404f1d96af6_avatar

Log in om een reactie te plaatsen

Views

2

Camera video'Nominatie Max voor Sportman van het Jaar is onzin!'

Max Verstappen werd vorig jaar uitgeroepen tot Sportman van het Jaar. Foto: EPA

Foto van 'Johan van Boven'

Johan van Boven

12 MIN

Voor, tijdens en na het interview verontschuldigen Olav Mol en Jack Plooij zich verschillende keren dat ze zo’n 45 minuten te laat waren. Ze hadden een belangrijke afspraak over het volgende Formule 1-seizoen. Over dingen die ze graag anders willen zien en over centen. „Dat moesten we even goed afronden, sorry”, zegt Plooij. Wie denkt dat de pitreporter en commentator van Ziggo Sport momenteel met hun duimen zitten te draaien, heeft het mis. Vanavond staan ze zelfs in theater De Maaspoort in Venlo.

Hoe belanden een F1-commentator en pitreporter op het podium van een theater?
Plooij: Vorig jaar gingen we naar een signeersessie voor ons vorige boek. Leuk voor een paar fans, dachten we. Zaten er driehonderd mensen, holy shit!
Mol: Toen zijn we erover na gaan denken en hebben we samen met Hekwerk Theaterproducties van Youp van ’t Hek een show in elkaar gezet. Al zijn het voornamelijk losse flodders, want de ene avond gaat het over dit en de andere avond over dat. Wij schrijven geen teksten ofzo, iets waar de theaterwereld best moeite mee heeft, haha. We behandelen een paar vastomlijnde zaken, zoals de geschiedenis van de Formule 1. We bespreken de veiligheid. Vroeger vielen er veel doden en waar staan we nu op dat gebied? Hoe verliepen de pitstops voorheen? Hoe heeft de videoregistratie zich ontwikkeld? De eerste ‘on board-beelden’ werden gemaakt door een cameraman die op een Formule 1-auto lag en met touw was vastgebonden. Door dat soort dingen uit te leggen, snappen mensen beter waarom de Formule 1-wereld er nu zo uitziet. Er zijn heel veel nieuwe fans en we hebben te maken met veel herintreders, die de sport een paar jaar uit het hoog waren verloren. Die mensen willen we een beetje opvoeden. Al kijkt zestig procent van de mensen in de theaterzaal al meer dan vijftien jaar naar Formule 1. Zij keken ook zonder Max naar races.

Apeldoorn maakt zich op voor Serious Request

Apeldoorn maakt zich op voor Serious Request

Het Glazen Huis in Apedoorn. / ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

Dagblad Metro en ANP

55 MIN

Ook dit jaar maakt Apeldoorn zich weer op voor de jaarlijkse 3FM-actie Serious Request. Maandagmiddag vertrekken de drie dj's die dit jaar in het Glazen Huis zitten met de jubileumtrein van het Rode Kruis vanuit Hilversum naar Apeldoorn. Deze stad is dit keer de plek vanwaaruit de komende zes dagen zo veel mogelijk geld wordt ingezameld voor een zogenoemde 'stille ramp'.

Dj Domien Verschuuren gaat voor de vierde keer het Glazen Huis in. Hij krijgt gezelschap van nieuwkomers Angelique Houtveen en Sander Hoogendoorn. Ze blijven tot kerstavond op het Marktplein en draaien 24 uur per dag verzoeknummers zonder dat ze daarbij eten. Frans Timmermans, vicevoorzitter van de Europese Commissie, sluit maandagavond rond de klok van 20.00 uur de deur van het Glazen Huis.

Tbs'er kan op verlof heel eenvoudig de benen nemen

Tbs'er kan op verlof heel eenvoudig de benen nemen

Zonder veel moeite kan een TBS'er op verlof ervoor zorgen dat hij nooit meer terug hoeft naar een TBS-kliniek. / ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

Dagblad Metro en ANP

1 UUR

Criminelen op begeleid verlof kunnen kinderlijk eenvoudig de benen nemen. Ook als ze onder toezicht aan de vrijheid mogen wennen, is een vluchtpoging zo geregeld. Dat blijkt uit incidentmeldingen vanuit het gevangeniswezen en tbs-klinieken die De Telegraaf heeft opgevraagd. Deze piketmeldingen lijken bovendien toe te nemen, van 214 in 2014 naar 253 vorig jaar.

Uit de stukken blijkt dat criminelen bijvoorbeeld de benen nemen als een begeleider even een frietje haalt of net een strike wil gooien op de bowlingbaan. Opvallend is ook dat er tijdens verloven soms de meest grove misdaden worden gepleegd, maar dat de buitenwereld niet wordt gemeld dat de dader eigenlijk een gedetineerde is.

'Extra geld verpleeghuis moet naar personeel'

'Extra geld verpleeghuis moet naar personeel'

Ouderen bij een verpleeghuis in Driebergen. / ANP

Foto van 'ANP'

ANP

1 UUR

Het extra geld dat het kabinet uittrekt voor de verpleeghuiszorg moet worden uitgegeven aan meer personeel. Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) wil het geld terugvorderen als dat niet gebeurt. Dat zegt hij in een interview in de Volkskrant.

Volgend jaar ontvangt de verpleeghuiszorg 435 miljoen euro extra. „Daarmee kunnen zo'n tienduizend extra mensen aangenomen worden. Als het geld daar niet aan wordt uitgegeven moet het kunnen worden teruggevorderd'', zegt De Jonge. Hij wil dat de contracten met verpleeghuizen worden aangepast, zodat terugvorderen altijd mogelijk is.

18 december - Extra geld voor zorgpersoneel

Camera video18 december - Extra geld voor zorgpersoneel

Hugo de Jonge. Foto: ANP

Foto van 'Jerry Gerritse'

Jerry Gerritse

1 UUR

Elke ochtend selecteert de redactie van Metro in de vroege uurtjes speciaal voor jou hét nieuws dat je vannacht gemist hebt, dat speelt of waar we het vandaag over gaan hebben. Zodat je niet met je mond vol tanden bij het koffiezetapparaat staat.

Tribunaal: Hernández president in Honduras

Tribunaal: Hernández president in Honduras

Oud-president Manuel Zelaya roept mensen op de straat op te gaan. / AFP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

Dagblad Metro en ANP

1 UUR

Na weken van onrust en onzekerheid heeft het hoogste kiestribunaal in Honduras zittend president Juan Orlando Hernández toch uitgeroepen tot winnaar van de presidentsverkiezing. De verkiezing werd eind november gehouden, maar lang bleef onduidelijk wie de nieuwe president gaat worden.

Volgens de oppositie en internationale waarnemers in het land is er gesjoemeld met de uitslag. Zij hadden daarom aangedrongen op een hertelling. Het sjoemelen zou volgens het hoogste kiestribunaal niet tot noemenswaardige verschuivingen in de verkiezingsuitslag hebben geleid. Hernández is nu officieel uitgeroepen tot winnaar.

Geen gehoor geven aan politie, wel aan je ouders

Geen gehoor geven aan politie, wel aan je ouders

Geen gehoor geven aan politie, wel aan je ouders. Foto: Colourbox

Foto van 'Rosan de Vos'

Rosan de Vos

VANDAAG, 21:05

Wel naar je ouders luisteren, maar niet naar de politie. Een 21-jarige jongen is zaterdagavond in het Gelderse Wekerom aangehouden wegens een hele reeks verkeersovertredingen. Het was voor de politie echter nog een hele klus om de man staande te houden.

Roekeloos rijgedrag