Kankerpatiëntje (9) wil kaarten voor laatste Kerst

4 november 2017 om 15:34 door Daisy Heyer
Kankerpatiëntje (9) wil kaarten voor laatste Kerst
Stuur jij ook een kerstkaartje naar Jacob? / Colourbox

De 9-jarige Jacob Thompson is een doodnormaal jochie, met een liefde voor het computerspel Minecraft, lego en Star Wars. Maar hij heeft ook een ernstige vorm van kanker en zal daarom waarschijnlijk nog maar een maand te leven hebben.

Jacob is ontzettend grappig, heeft talent voor fotograferen en zijn favoriete dieren zijn pinguïns volgens stiefmoeder Tara Artinyan en zijn moeder Michelle Simard, die een interview deden met CNN. Doktoren vertelde de familie van Jacob afgelopen maand dat hij waarschijnlijk nog maar een maand te leven heeft. 

Nog één keer kerst

Omdat het 9-jarige jochie graag nog één keer kerst wil vieren met zijn familie, besloot Michelle om kerst met haar gezin dit jaar eerder te vieren dan normaal. Aan CNN vertelt de moeder van Jacob dat hij heel graag kerstkaarten zou willen krijgen voor zijn laatste kerst. 

,,Afgelopen Halloween kreeg hij een paar kaarten. Toen hij ze openmaakte en bekeek leek het net alsof hij een enorm cadeau had ontvangen. Hij las ze aan ons voor en had lach van oor tot oor op zijn gezicht", vertelt Michelle. ,,Hij vond het spannend om te lezen wat mensen hem te zeggen hadden en het maakte zijn dag helemaal goed", vult vader Roger Guay aan. 

 

Neuroblastoom

Bij Jacob werd op zijn vijfde een neuroblastoom geconstateerd: een buiten de schedel gelegen tumor met een hoog risico. Volgens de American Cancer Society haalt slechts de helft van de kinderen met een hoog risico neuroblastoom het om nog vijf jaar te leven. Nadat Jacob 11 oktober werd toegelaten tot het kinderziekenhuis Barbara Bush ontdekten artsen dat het neuroblastoom was uitgebreid naar het hoofd van Jacob. Zijn ziekte zou niet meer te genezen zijn. 

Daarom kiest de familie er dus voor om kerst dit jaar iets eerder te laten plaatsvinden, zodat Jacob het feest nog eenmaal kan vieren. Dat betekent een dik pak sneeuw, een mooie kerstboom en de kerstman op bezoek voor Jacob, maar ook kerstkaarten. Daarom vraagt het jongetje nu om kerstkaarten van over de hele wereld van mensen die het kerstgevoel met hem willen delen.

Nog meer kaarten

Jacob kreeg al zo'n honderd kaarten opgestuurd, maar dat mogen er absoluut meer worden. ,,We vinden het leuk als mensen leven als pinguïns", zegt Tara. ,,Daar bedoelen we mee dat mensen in het leven duiken, warmte vinden in vriendschappen, het hoofd koel houden en veel liefde geven aan anderen."

Wie Jacob ook een kerstkaart wil sturen kan dat doen via het volgende adres:

Jacob Thompson
c/o Maine Medical Center
22 Bramhall Street
Portland, ME 04102
USA

 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!