Amarins de Boer
Amarins de Boer Nieuws 10 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

Man verbaasd over boete met zelfrijdende Tesla

Bellen of appen terwijl je aan het autorijden bent. We weten allemaal dat je dat maar beter kunt laten. Het scheelt je geld als je betrapt wordt, of een benauwde situatie als je twee tellen niet oplet. Maar wat nu als je in het bezit bent van de zelfsturende auto van Tesla?

‘Dan mag je gewoon met je telefoon achter het stuur’, vindt Tesla-rijder Vincent Everts. De man werd dinsdagmiddag aangehouden door de politie omdat hij met zijn telefoon achter het stuur zat. Op Twitter deelt hij zijn mening daarover:

„Ik ben benieuwd wat de rechter hiervan vindt, want de auto reed volkomen stabiel en veilig op de snelweg. En toch krijg ik een boete!", reageert hij verbaast. Hij vertelt dat de politie hem uitlegde dat hij wel zonder handen mag rijden, maar dat hij zijn handen niet aan zijn telefoon mag houden. „En eigenlijk is dat al ouderwets", vindt Everts.

Op Twitter krijgt hij het er aardig van langs. „Er is 1 merk dat BETA-software heeft voor autopilot. Zullen we daar de wetgeving nog even niet op aanpassen?" reageert iemand. Een ander reageert: „Zeg, einstein, wat schrijft Tesla zelf ook al weer over het gebruik van autopilot en je aandacht er bij houden enzo?" En Rechtspraak (het account van rechtbanken, gerechtshoven en de Hoge Raad der Nederlanden) wijst hem erop dat de rechter niet de regels maakt, maar dat de wetgever dat doet.

Het grapje kostte de man 250 euro. „Het was weer een dure ervaring. Ik baal als een stekker, maar we gaan weer verder", zegt hij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.