Man verbaasd over boete met zelfrijdende Tesla

Man verbaasd over boete met zelfrijdende Tesla

De man maakte met zijn telefoon een video. Foto: ANP.

Foto van 'Amarins de Boer'

Amarins de Boer

10 OKT 2017

Bellen of appen terwijl je aan het autorijden bent. We weten allemaal dat je dat maar beter kunt laten. Het scheelt je geld als je betrapt wordt, of een benauwde situatie als je twee tellen niet oplet. Maar wat nu als je in het bezit bent van de zelfsturende auto van Tesla?

'Dan mag je gewoon met je telefoon achter het stuur', vindt Tesla-rijder Vincent Everts. De man werd dinsdagmiddag aangehouden door de politie omdat hij met zijn telefoon achter het stuur zat. Op Twitter deelt hij zijn mening daarover:

„Ik ben benieuwd wat de rechter hiervan vindt, want de auto reed volkomen stabiel en veilig op de snelweg. En toch krijg ik een boete!", reageert hij verbaast. Hij vertelt dat de politie hem uitlegde dat hij wel zonder handen mag rijden, maar dat hij zijn handen niet aan zijn telefoon mag houden. „En eigenlijk is dat al ouderwets", vindt Everts.

Op Twitter krijgt hij het er aardig van langs. „Er is 1 merk dat BETA-software heeft voor autopilot. Zullen we daar de wetgeving nog even niet op aanpassen?" reageert iemand. Een ander reageert: „Zeg, einstein, wat schrijft Tesla zelf ook al weer over het gebruik van autopilot en je aandacht er bij houden enzo?" En Rechtspraak (het account van rechtbanken, gerechtshoven en de Hoge Raad der Nederlanden) wijst hem erop dat de rechter niet de regels maakt, maar dat de wetgever dat doet.

Het grapje kostte de man 250 euro. „Het was weer een dure ervaring. Ik baal als een stekker, maar we gaan weer verder", zegt hij.


Log in om een reactie te plaatsen

Views

100+

Overdosis drugs oorzaak van ziekenhuisopname Barbie

Het gaat niet goed met de realityster ©ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

Dagblad Metro en ANP

1 UUR

Realityster Samantha de Jong, beter bekend als Barbie, is afgelopen vrijdag thuis buiten bewustzijn geraakt door overmatig drugsgebruik. Dat meldt manager Jake Hampel dinsdag namens de familie van 28-jarige Samantha. Op dit moment verkeert ze in redelijk goede gezondheid en zet ze haar herstel voort in een gespecialiseerde kliniek.

Rust

Waarom eten tieners giftige wastabletten?

Een deelnemer van de Darwin Award 2018 ©Youtube still

Foto van 'Jelmer Visser'

Jelmer Visser

1 UUR

Het lijkt een vanzelfsprekendheid. Vaatwastabletten en waspods zijn niet om op te eten. In de spotjes van Ariël waarschuwen ze er zelfs voor met de slogan 'buiten bereik van kinderen bewaren'. Nou denk je bij kinderen al gauw aan kleintjes tot een jaar of drie maar nu blijkt dat ook tieners zich tegoed doen aan de zeepcapsules. En dit is niet zonder gevaar want ze zijn giftig.

Jongeren doen meer aan sexting: 'te verleidelijk.' / ANP

Sexting blijkt voor veel jongeren te verleidelijk

Snapchat vergemakkelijkt het versturen van een naaktfoto. / ANP

Foto van 'Sarah Sitanala'

Sarah Sitanala

2 UUR

Uit cijfers van kenniscentrum Rutgers is gebleken dat het aantal jongeren dat aan sexting doet flink is toegenomen. Het aantal jongens dat zich de afgelopen vijf jaar bezig heeft gehouden met sexting is verdubbeld tot 13 procent, en het aantal meisjes verdrievoudigd tot 12 procent.

Een opmerkelijke stijging, zeker als je nagaat dat ook het aantal berichten rondom de schadelijke gevolgen van sexting zijn gestegen. Waarom lijken veel jongeren het risico - dat ze naakt door de school of over social media gaan - op de koop toe te nemen?

Levenslang geëist tegen verdachte duikbootmoord

Madsen zou de journalisten hebben misbruikt, vermoord en in stukken gesneden ©ANP

Foto van 'Jelmer Visser'

Jelmer Visser

3 UUR

Deense aanklagers willen dat Peter Madsen levenslang achter de tralies verdwijnt. De autoriteiten vervolgen de 47-jarige uitvinder voor de moord op de Zweedse journaliste Kim Wall. Deze zaak wordt ook wel de Deense Duikbootmoord genoemd. Hij is dinsdag in staat van beschuldiging gesteld, laat de politie in Kopenhagen weten.

Rechercheurs doen onderzoek in de duikboot ©ANP

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Dit zijn de 8 verleidsters van Temptation Island

De verleidsters van Temptation Island 2018 / Foto's: Stefanie Lisabeth

Foto van 'D. van Aken'

D. van Aken

VANDAAG, 15:32

Nog ruim 2 weken moeten we wachten en dan start een kersvers seizoen van Temptation Island bij RTL5. Beetje bij beetje worden er details bekend gemaakt over het nieuwe seizoen van het verleidingsavontuur.

Maandag werden de mannelijke vrijgezellen bekend gemaakt. En nu zijn ook de namen en gezichten van de vrouwelijke verleidsters onthuld.

‘Donderdag waarschijnlijk windstoten van 130 km’

Foto van 'Sander Schomaker'

Sander Schomaker

VANDAAG, 14:14

Niets is zo veranderlijk als het weer. Toch fronsten veel mensen hun wenkbrauwen toen deze week de voorspellingen wel heel erg uiteenliepen over het voorspelde weer van donderdag. Op Weerplaza werd de mogelijkheid van een ware horror-storm beschreven voor de donderdag: Aan zee windkracht 11 tot 12 met windstoten tot 150 kilometer per uur! Terwijl Teletekst het hield op windkracht 6 met een windsnelheid van nog geen 50 kilometer per uur. Hè? Zijn stormen, die een paar dagen later toeslaan dan zo moeilijk in te schatten of zat hier iemand vreselijk te slapen?

Gezin vindt vermiste zoon dankzij huur helikopter

Dankzij een helikopter werd de auto van Samuel binnen tien minuten gevonden. Foto: EPA

Foto van 'Johan van Boven'

Johan van Boven

VANDAAG, 14:03

Het vaderinstinct van Australiër Tony Lethbrigde heeft hoogstwaarschijnlijk het leven van zijn 17-jarige zoon Samuel gered. De jongen was al langer dan een dag van huis, toen papa besloot een helikopter te huren om hem te zoeken. Het resultaat: binnen tien minuten was de jongen terecht.

Samuel was met de auto vertrokken en toen hij maar niet terugkeerde besloot zijn familie een zoektocht op touw te zetten. Terwijl de vader meerdere keren te horen kreeg dat het waarschijnlijk om een soort kwajongensstreek ging. „Maar zo steekt Samuel niet in elkaar, dus besloten we te gaan zoeken”, laat hij aan Network Seven weten.