Tinder roept gebruikers op tijgerfoto's te vermijden

5 augustus 2017 om 19:44 door Kasper Hermans
Tinder roept gebruikers op tijgerfoto's te vermijden
ANP

Tinder roept haar gebruikers op om bepaalde foto's van profielen verwijderen. En nee, het gaat niet om foto's waarop bepaalde lichaamsdelen open en bloot liggen. Selfies met tijgers daarentegen wil de datingapp niet langer voorbij zien komen.

Selfies met tijgers worden doorgaans gemaakt als deze in gevangenschap puur om de toeristen bezig te houden. Net zoals dierenrechtenorganisatie PETA vinden ze dat de wilde dieren ook echt in het wild moeten rondlopen.

Koning van de jungle

„Poseren naast een koning van de jungle, maakt je er zelf geen", zo schrijft Tinder. "Tinder gaat over nieuwe mensen ontmoeten en al het plezier dat daar bij hoort. Wij zijn trots op onze gebruikers, die vaak bekend staan om hun grappige en vaak geweldige profielen. We hebben echter gemerkt dat sommige mensen een profiel maken dat net té wild is."

"We kijken naar jou, als een deel van onze gemeenschap, om te zorgen voor verandering", vervolgt Tinder. „We beloven je dat jouw profiel er nog steeds even wild en geweldig zal uitzien zonder die arme dieren."

Project CAT

Overigens voegt Tinder daad bij het woord door ook zelf wat te doen tegen de tijgerhandel. Ter ere van de Dag van de Tijger (afgelopen 29 juli) doneerde het bedrijf 8.500 euro aan Project CAT (Conserving Acres for Tigers).

Die stichting is in het leven geroepen Discovery Channel in en heeft als doel om tijgers en hun natuurlijke habitat te beschermen. Het hoofddoel is om het aantal tijgers wereldwijd in 2022 verdubbeld te hebben.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!