In het nieuws

Stervoetballers Arsenal in Italiaanse pakken

Foto van 'Metro'

8 AUG 2017

Zie ze lopen, daar in het imposante Emirates Stadium in Londen. De topvoetballers Mesut Özil, Santi Carzola, Theo Walcott, Olivier Giroud en Alexandere Lacazette verschijnen niet in hun rood-witte Arsenaltricot...

Nee, ze gaan smetteloos gekleed in Italiaanse pakken uit Haarlem. Dat was zondag, de dag waarop Arsenal de eerste prijs van het prille voetbalseizoen pakte. In een derby tussen kampioen en bekerwinnaar werd Chelsea verslagen en zo de Community Shield gewonnen. Of de nieuwe kleding een handje heeft geholpen zullen we nooit weten, maar dat de pakken uit Nederlandse handen komen dus wel: Cavallaro Napoli uit Haarlem kleedt topclub Arsenal. Hoe zit dat?

Zie ze lopen, daar in het imposante Emirates Stadium in Londen. De topvoetballers Mesut Özil, Santi Carzola, Theo Walcott, Olivier Giroud en Alexandere Lacazette verschijnen niet in hun rood-witte Arsenaltricot...

Nee, ze gaan smetteloos gekleed in Italiaanse pakken uit Haarlem. Dat was zondag, de dag waarop Arsenal de eerste prijs van het prille voetbalseizoen pakte. In een derby tussen kampioen en bekerwinnaar werd Chelsea verslagen en zo de Community Shield gewonnen. Of de nieuwe kleding een handje heeft geholpen zullen we nooit weten, maar dat de pakken uit Nederlandse handen komen dus wel: Cavallaro Napoli uit Haarlem kleedt topclub Arsenal. Hoe zit dat?

Mijlpaal voor merk

Het is een mijlpaal voor Cavallaro Napoli. Het Nederlands-Italiaanse kledingmerk kleedt twee seizoenen lang de genoemde stervoetballers en natuurlijk hun collega’s als Danny Welbeck, Alex Oxlade-Chamberlain, Per Mertesacker, Petr Cech en de man die al 21 jaar de trainer is, Arsène Wenger.

Arsenal benaderde het Noord-Hollands bedrijf zelf. Eigenaar Giuseppe Cavallaro kan het nog steeds nauwelijks bevatten: „Ik kon gewoon niet geloven dat Arsenal ons benaderde. De club was gecharmeerd van onze passie en ambitie en onder de indruk van de collectie.” Trots vertelt Giuseppe Cavallaro dat na de overeenkomst tussen club en kledingmerk, het heen en weer reizen naar en van Engeland voor hem begon: „De afgelopen maand nog, speciaal om de maten van coach Wenger op te meten. Dit opmeten hebben we uiteraard ook bij alle spelers en stafleden gedaan.”

Doe er nog maar drie

Arsène Wenger is direct fan, zo stelt eigenaar Giuseppe Cavallaro: „The Boss, zoals hij in Londen wordt genoemd, gaf aan de pasvorm en kwaliteit van onze typisch Italiaanse snit goed te vinden. Hij kocht meteen drie extra pakken. Dat vind ik een mooi compliment voor ons merk en onze liefde en aandacht voor vakmanschap.”

Cavallaro Napoli is een relatief jong bedrijf en werd in 2004 opgericht. In dertien jaar tijd groeide het uit tot een bekend label voor dames- en herenkleding. Inmiddels telt het bedrijf zeventien brandstores en bijna vierhonderd verkooppunten in verschillende landen en zit in Haarlem het hoofdkantoor.

Ambitieuze deadline

„De ondernemer in mij kon deze kans niet laten liggen”, zegt de Giuseppe Cavallaro. „En met deze instelling lukt het ook de club uit de Premier League te overtuigen. Eind mei hoorden we pas dat ze voor ons hadden gekozen. Het was flink doorpakken om alles voor elkaar te krijgen, maar het is gelukt.”

Toch nog even terug naar die wedstrijd in het Emirates Stadium, waar de rivaal Chelsey na strafschoppen werd verslagen. Hebben de nieuwe outfits toch niet een beetje bijgedragen aan de winst? „Laten we ze de lucky suits van de club noemen.”


Views

58

Kindje (2) overleden na zwemmen in recreatieplas
Likeability of 3

Kindje (2) overleden na zwemmen in recreatieplas

Foto ter illustratie: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

GISTEREN

Een peuter van twee jaar oud is vrijdagavond overleden na enige tijd onder water te hebben gelegen bij recreatieplas Funbeach in Panheel, Midden-Limburg.

Hulpdiensten kregen omstreeks half zeven een melding dat er iets mis was. Omstanders die het kind uit het water haalden, begonnen met reanimeren en hulpdiensten namen even later de reanimatie over. De peuter overleed enige tijd later in een ziekenhuis in Roermond.

De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd en gaat uit van een noodlottig ongeval. Over de identiteit van het slachtoffer, en of het gaat om een jongen of een meisje, zegt de politie niets.


dislike
user_04af0f5807548e07ebb4030760fb48c375d3473f_avatar

Views

1k+

Hittegolf op komst: 'Grootste droogte van deze eeuw'
Likeability of 2

Hittegolf op komst: 'Grootste droogte van deze eeuw'

Houd je van warm weer? Dan zit je de komende dagen goed in Nederland. / Pexels

Foto van 'Imre Himmelbauer'

GISTEREN

Wie hoopt de komende dagen lekker van het strand te genieten, kan zijn geluk waarschijnlijk niet op. Nederland gaat namelijk een flinke hittegolf tegemoet en dat betekent dat de temperaturen regelmatig boven de 30 graden uitkomen.

Dat zegt weerman Marco Verhoef tegen het AD. Het wordt de komende dagen al warm met temperaturen van boven de 25 graden, maar vanaf dinsdag wordt het overal in het land meer dan 30 graden.

15 dagen


sad
user_04af0f5807548e07ebb4030760fb48c375d3473f_avataruser_f58943cf89efe018d85a873d205f595cdfa98138_avatar

Views

1k+

Ophef over Marokkaanse anti-bikiniactie #WeesEenMan

Ophef over Marokkaanse anti-bikiniactie #WeesEenMan

Op een strand dichtbij de Marokkaanse stad Rabat draagt één vrouw een bikini, terwijl de andere volledig bedekt de zee in is gegaan. / AFP

Foto van 'Imre Himmelbauer'

GISTEREN

In Marokko is ophef ontstaan over een campagne die ervoor moet zorgen dat mannen hun vrouwen ontmoedigen om met bikini naar buiten te gaan. Met de hashtag #WeesEenMan worden mannen opgeroepen hun vrouw niet onbedekt of 'onzedig' naar buiten te laten gaan.

Dat meldt de NOS. De campagne is opgezet door een op de islam geïnspireerde Facebook-pagina. Hun oproep met de hashtag #WeesEenMan werd ruim 14.000 keer gedeeld en krijgt veel aandacht in grotere steden als Rabat.

Macho-ideeën


Views

1k+

Camera videoBijna hele familie komt om bij bootongeluk Missouri

Bij het bootongeluk kwamen vrijdag 17 mensen om het leven. / AFP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

1 UUR

Twee opvarenden van de rondvaartboot die vrijdag kapseisde in de Amerikaanse staat Missouri, hebben bij het ongeluk negen familieleden verloren. De familie zat in totaal met elf mensen op de boot, maar alleen een vrouw en haar neefje overleefden het ongeluk.

Tia Coleman, de vrouw die het ongeluk overleefde, vertelde aan de Amerikaanse zender Fox 59 haar verhaal: „Ik verloor al mijn kinderen, ik verloor mijn man, ik verloor mijn schoonmoeder, ik verloor mijn schoonvader, ik verloor mijn oom, ik verloor mijn schoonzus - ze was mijn vriendin - en ik verloor mijn neef.”

Geen reddingsvesten


Views

100+