Stervoetballers Arsenal in Italiaanse pakken

Foto van 'Metro'

Metro

8 AUG 2017

Zie ze lopen, daar in het imposante Emirates Stadium in Londen. De topvoetballers Mesut Özil, Santi Carzola, Theo Walcott, Olivier Giroud en Alexandere Lacazette verschijnen niet in hun rood-witte Arsenaltricot...

Nee, ze gaan smetteloos gekleed in Italiaanse pakken uit Haarlem. Dat was zondag, de dag waarop Arsenal de eerste prijs van het prille voetbalseizoen pakte. In een derby tussen kampioen en bekerwinnaar werd Chelsea verslagen en zo de Community Shield gewonnen. Of de nieuwe kleding een handje heeft geholpen zullen we nooit weten, maar dat de pakken uit Nederlandse handen komen dus wel: Cavallaro Napoli uit Haarlem kleedt topclub Arsenal. Hoe zit dat?

Zie ze lopen, daar in het imposante Emirates Stadium in Londen. De topvoetballers Mesut Özil, Santi Carzola, Theo Walcott, Olivier Giroud en Alexandere Lacazette verschijnen niet in hun rood-witte Arsenaltricot...

Nee, ze gaan smetteloos gekleed in Italiaanse pakken uit Haarlem. Dat was zondag, de dag waarop Arsenal de eerste prijs van het prille voetbalseizoen pakte. In een derby tussen kampioen en bekerwinnaar werd Chelsea verslagen en zo de Community Shield gewonnen. Of de nieuwe kleding een handje heeft geholpen zullen we nooit weten, maar dat de pakken uit Nederlandse handen komen dus wel: Cavallaro Napoli uit Haarlem kleedt topclub Arsenal. Hoe zit dat?

Mijlpaal voor merk

Het is een mijlpaal voor Cavallaro Napoli. Het Nederlands-Italiaanse kledingmerk kleedt twee seizoenen lang de genoemde stervoetballers en natuurlijk hun collega’s als Danny Welbeck, Alex Oxlade-Chamberlain, Per Mertesacker, Petr Cech en de man die al 21 jaar de trainer is, Arsène Wenger.

Arsenal benaderde het Noord-Hollands bedrijf zelf. Eigenaar Giuseppe Cavallaro kan het nog steeds nauwelijks bevatten: „Ik kon gewoon niet geloven dat Arsenal ons benaderde. De club was gecharmeerd van onze passie en ambitie en onder de indruk van de collectie.” Trots vertelt Giuseppe Cavallaro dat na de overeenkomst tussen club en kledingmerk, het heen en weer reizen naar en van Engeland voor hem begon: „De afgelopen maand nog, speciaal om de maten van coach Wenger op te meten. Dit opmeten hebben we uiteraard ook bij alle spelers en stafleden gedaan.”

Doe er nog maar drie

Arsène Wenger is direct fan, zo stelt eigenaar Giuseppe Cavallaro: „The Boss, zoals hij in Londen wordt genoemd, gaf aan de pasvorm en kwaliteit van onze typisch Italiaanse snit goed te vinden. Hij kocht meteen drie extra pakken. Dat vind ik een mooi compliment voor ons merk en onze liefde en aandacht voor vakmanschap.”

Cavallaro Napoli is een relatief jong bedrijf en werd in 2004 opgericht. In dertien jaar tijd groeide het uit tot een bekend label voor dames- en herenkleding. Inmiddels telt het bedrijf zeventien brandstores en bijna vierhonderd verkooppunten in verschillende landen en zit in Haarlem het hoofdkantoor.

Ambitieuze deadline

„De ondernemer in mij kon deze kans niet laten liggen”, zegt de Giuseppe Cavallaro. „En met deze instelling lukt het ook de club uit de Premier League te overtuigen. Eind mei hoorden we pas dat ze voor ons hadden gekozen. Het was flink doorpakken om alles voor elkaar te krijgen, maar het is gelukt.”

Toch nog even terug naar die wedstrijd in het Emirates Stadium, waar de rivaal Chelsey na strafschoppen werd verslagen. Hebben de nieuwe outfits toch niet een beetje bijgedragen aan de winst? „Laten we ze de lucky suits van de club noemen.”


Log in om een reactie te plaatsen

Views

0

Twee kinderen komen om door ongeval Vlissingen

Twee kinderen komen om door ongeval Vlissingen

Ook de hulpdiensten konden de levens van de kinderen niet redden. / ANP Ginopress

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

Dagblad Metro en ANP

1 UUR

Door een ongeluk op de Sloeweg Noord in Vlissingen zijn dinsdagochtend twee kinderen om het leven gekomen. Een driejarige jongen uit Hulst overleed ter plekke. Het vijfjarige zusje van de peuter bezweek later aan haar verwondingen. Het meisje was met een traumahelikopter zwaargewond naar een ziekenhuis in Rotterdam vervoerd.

De auto waarin zij zaten kwam op de andere weghelft terecht en botste op een tegemoetkomende auto. De dertigjarige moeder, die de auto bestuurde, is ook naar het ziekenhuis gebracht. Ook de mannelijke bestuurder is naar het ziekenhuis gebracht.

Leeuw bijt andere leeuw voor ogen van bezoekers dood

Leeuw bijt andere leeuw voor ogen van bezoekers dood

Het incident vond plaats in de grot waar de leeuwen slapen. Daar hangen geen camera's. / Colourbox

Foto van 'Imre Himmelbauer'

Imre Himmelbauer

2 UUR

Een leeuw in het Nederlandse Burgers' Zoo heeft een leeuwin voor de ogen van bezoekers doodgebeten. Dat meldt Omroep Gelderland.

De dieren zouden volgens bezoekers achter elkaar aan hebben gerend en hebben gebruld naar elkaar. Daarna ontstond er een gevecht tussen de twee dieren in de grot waar de leeuwen normaal slapen.

40.000 Nederlanders trappen in nepmail met virus

40.000 Nederlanders trappen in nepmail met virus

Wie het virus installeert, stuurt zonder het te weten zijn bank- en creditcardgegevens naar de hackers. / Colourbox

Foto van 'Imre Himmelbauer'

Imre Himmelbauer

3 UUR

Al 40.000 Nederlands hebben dinsdag een gevaarlijke link toegestuurd gekregen die een virus kan installeren. De link stond in een mail die afkomstig zou zijn van DHL of PostNL.

In de mails staat dat er een pakket naar je onderweg is en dat je alleen je gegevens hoeft te controleren, zodat het pakketje naar het juiste adres verzonden wordt.

Camera videoWaarom staken jullie, vragen Finn en Abel

Foto van 'Sander Schomaker'

Sander Schomaker

3 UUR

De tweeling Finn en Abel Schomaker interviewde directeur Peter de Hart van hun school De Werf in Zaandijk.

Jaarlijks kindervragenuur in Tweede Kamer

Elk jaar een vragenuur voor kinderen ©ANP

Foto van 'Jelmer Visser'

Jelmer Visser

VANDAAG, 16:12

De Tweede Kamer stemde bijna unaniem in met het invoeren van een vragenuurtje speciaal voor kinderen. Alle partijen, behalve het Forum voor Democratie, willen scholieren een keer per jaar de kans geven om naar de Tweede Kamer te komen. Hier kunnen zij vragen te stellen aan bewindspersonen. Dit meldt het ANP. 

Arno Bonte

‘Geef ambtenaar verlof bij geslachtsverandering’

Arno Bonte

Foto van 'Job Halkes'

Job Halkes

VANDAAG, 15:36

Rotterdamse ambtenaren die een sekseverandering willen ondergaan moeten daarvoor betaald verlof krijgen. Dat bepleit de fractie van GroenLinks in de Maasstad. De regeling moet vergelijkbaar zijn met die van zwangerschapsverlof.

Waarom zijn jongere broertjes vaker gay?

Homoseksualiteit is aangeboren, maar hoe? ©ANP

Foto van 'Jelmer Visser'

Jelmer Visser

VANDAAG, 15:15

Wetenschappers zijn al een hele tijd op zoek naar het 'gay-gen'. Dat homoseksualiteit is aangeboren en niet aangeleerd, zoals door sommige conservatievelingen wordt beweerd, is een feit. Toch kan niemand vertellen welke factoren in het ontwikkelingsstadium van een embryo nu precies van invloed zijn op iemands geaardheid.

Een van de opmerkelijkste uitkomsten, na decennialang genetisch onderzoek, was het feit dat jongens vaker homoseksueel zijn naarmate zij meer oudere broers hebben. Dit wordt ook wel het Oudere Broer-effect genoemd. Het was lang gissen naar waarom dit zo was.