In het nieuws

Een jaar later: Pokémon Go naar Pokémon No?

ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

29 JUL 2017

Een stervende patiënt in leven zien te houden, dat is wat men bij Niantic - de ontwikkelaar van Pokémon Go - al een paar maanden wanhopig probeert te doen. Het is nog maar een jaar geleden dat iedereen in de ban was van het vangen van Pikachu's en Balbasaurs, maar inmiddels hoor je (zeker in Nederland) er niemand meer over. Of hoorde?

Er zijn inmiddels veel pogingen gedaan om de game weer interessanter te maken. Zo was er halverwege februari een grote update, waardoor spelers ook tachtig nieuwe Pokémon uit de zogenaamde Gen 2-generatie konden vangen. Een grote nieuwe golf aan fanatieke spelers bleef echter uit.

Wel een succes

Eerder deze maand - ongeveer toen de app een jaar oud was - werd er een nieuwe grote update doorgevoerd. De game maakte een grote ommezwaai wat betreft de opzet van de zogenaamde gyms. Om het spel interactiever te maken moet je je Pokémon motiveren door het te voeren. Hierdoor laat het spel je dus steeds terugkeren naar de gym. Ook vinden er sinds kort dagelijks 'raids' plaats in de gyms. Dit houdt in dat er met meerdere spelers gevochten kan worden tegen een extreem zeldzame (legendarische) en/of extreem sterke Pokémon en vervolgens konden deze gevangen worden.

Deze update blijkt nu al een stuk succesvoller. Zo is in de stad Groningen de jeugd (en ouder) weer veelvuldig op straat te vinden op zoek naar nieuwe aanwinsten voor in de Pokédex.

Mislukte feest

Maar Niantic kan zich uiteraard niet alleen tevreden stellen met de stad Groningen en dus probeert het in andere steden zogenaamde Pokémon Fests te organiseren. In Chicago vond de eerste plaats, maar daar ging het helemaal mis. Slecht bereik en serviceproblemen zorgden ervoor dat veel bezoekers het spel niet eens konden spelen.

Het feest in Chicago had de eerste in een reeks van vele verspreid over de hele wereld moeten worden, zo stond er voor 12 augustus een in Amstelveen gepland. Deze zijn nu allemaal uitgesteld tot ergens in de herfst, want de Niantic wil garanderen dat de applicatie goed werkt tijdens een Pokémon Fest.

Dat is voor de bezoekers van het evenement in Chicago een beetje een mosterd na de maaltijd. Zij kochten immers een kaartje en zijn woest op de organisatie. Een groep van ongeveer dertig bezoekers heeft inmiddels zelfs de gang naar de rechtbank gemaakt. Het gaat hierbij om bezoekers die van de andere kant van het land (of nog verder) naar de stad in Illinois waren gereisd voor het evenement. Niantic heeft namelijk de kosten van het kaartje (honderd euro) reeds vergoed, maar zij eisen meer vergoedingen.

Herstel

Deze rechtszaak ten spijt, lijkt Niantic van Pokémon Go in zes maanden tijd toch weer een patiënt te hebben gemaakt die weer zelfstandig kan ademen. En dat is behoorlijk knap voor een game die na zo'n populaire start zo diep wegviel.


Views

100+

Kindje (2) overleden na zwemmen in recreatieplas
Likeability of 3

Kindje (2) overleden na zwemmen in recreatieplas

Foto ter illustratie: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

GISTEREN

Een peuter van twee jaar oud is vrijdagavond overleden na enige tijd onder water te hebben gelegen bij recreatieplas Funbeach in Panheel, Midden-Limburg.

Hulpdiensten kregen omstreeks half zeven een melding dat er iets mis was. Omstanders die het kind uit het water haalden, begonnen met reanimeren en hulpdiensten namen even later de reanimatie over. De peuter overleed enige tijd later in een ziekenhuis in Roermond.

De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd en gaat uit van een noodlottig ongeval. Over de identiteit van het slachtoffer, en of het gaat om een jongen of een meisje, zegt de politie niets.


dislike
user_04af0f5807548e07ebb4030760fb48c375d3473f_avatar

Views

1k+

Hittegolf op komst: 'Grootste droogte van deze eeuw'
Likeability of 2

Hittegolf op komst: 'Grootste droogte van deze eeuw'

Houd je van warm weer? Dan zit je de komende dagen goed in Nederland. / Pexels

Foto van 'Imre Himmelbauer'

GISTEREN

Wie hoopt de komende dagen lekker van het strand te genieten, kan zijn geluk waarschijnlijk niet op. Nederland gaat namelijk een flinke hittegolf tegemoet en dat betekent dat de temperaturen regelmatig boven de 30 graden uitkomen.

Dat zegt weerman Marco Verhoef tegen het AD. Het wordt de komende dagen al warm met temperaturen van boven de 25 graden, maar vanaf dinsdag wordt het overal in het land meer dan 30 graden.

15 dagen


sad
user_04af0f5807548e07ebb4030760fb48c375d3473f_avataruser_f58943cf89efe018d85a873d205f595cdfa98138_avatar

Views

1k+

Ophef over Marokkaanse anti-bikiniactie #WeesEenMan

Ophef over Marokkaanse anti-bikiniactie #WeesEenMan

Op een strand dichtbij de Marokkaanse stad Rabat draagt één vrouw een bikini, terwijl de andere volledig bedekt de zee in is gegaan. / AFP

Foto van 'Imre Himmelbauer'

GISTEREN

In Marokko is ophef ontstaan over een campagne die ervoor moet zorgen dat mannen hun vrouwen ontmoedigen om met bikini naar buiten te gaan. Met de hashtag #WeesEenMan worden mannen opgeroepen hun vrouw niet onbedekt of 'onzedig' naar buiten te laten gaan.

Dat meldt de NOS. De campagne is opgezet door een op de islam geïnspireerde Facebook-pagina. Hun oproep met de hashtag #WeesEenMan werd ruim 14.000 keer gedeeld en krijgt veel aandacht in grotere steden als Rabat.

Macho-ideeën


Views

1k+

Camera videoBijna hele familie komt om bij bootongeluk Missouri

Bij het bootongeluk kwamen vrijdag 17 mensen om het leven. / AFP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

1 UUR

Twee opvarenden van de rondvaartboot die vrijdag kapseisde in de Amerikaanse staat Missouri, hebben bij het ongeluk negen familieleden verloren. De familie zat in totaal met elf mensen op de boot, maar alleen een vrouw en haar neefje overleefden het ongeluk.

Tia Coleman, de vrouw die het ongeluk overleefde, vertelde aan de Amerikaanse zender Fox 59 haar verhaal: „Ik verloor al mijn kinderen, ik verloor mijn man, ik verloor mijn schoonmoeder, ik verloor mijn schoonvader, ik verloor mijn oom, ik verloor mijn schoonzus - ze was mijn vriendin - en ik verloor mijn neef.”

Geen reddingsvesten


Views

100+