In 2017 stelen deze vrouwen de show

8 maart 2017 om 08:30 door Metro
In 2017 stelen deze vrouwen de show
Roxeanne Hazes is verloofd én sloot een deal met platenmaatschappij Top Notch: 2017 kan nu al niet meer stuk voor de zangeres.

In het kader van Internationale Vrouwendag vroegen wij ons af welke vrouwen we in 2017 in de gaten moeten houden.

Roxeanne Hazes
De dochter van wijlen volksheld André Hazes is groot geworden. Roxeanne Hazes is 24 jaar en hoewel ze al jaren zingt, lijkt het erop dat de grote doorbraak van ‘Dochter Dre’ - zoals ze zichzelf gekscherend noemt op Instagram - er dit jaar aan zit te komen. Roxeanne tekende vorig jaar een contract bij de hippe platenmaatschappij Top Notch en brengt in mei haar eerste album uit. In tegenstelling tot wat mensen verwachten, zal Roxeanne daarop niet te horen zijn met het levenslied, maar met ‘levenspop’ zoals ze het zelf omschrijft.

Vivienne Miedema

De Oranjeleeuwinnen spelen komende zomer het EK Voetbal in eigen land. Voor de Nederlandse voetbalfans is te hopen dat Vivianne Miedema dan in vorm is. De spits van Bayern München scoorde in 40 interlands al 29 keer en is als enige Nederlandse speelster genomineerd voor het wereldelftal 2016. Uit een lijst van 55 internationale topspeelsters wordt vandaag, op Internationale Vrouwendag, het wereldelftal bekendgemaakt.

Shelly Sterk

De pas 25-jarige Shelly Sterk timmert lekker aan de weg. Ze is een van de stoere reporters van het RTL5-programma Galileo en expert bij RTL Boulevard. Op haar 17e ging ze al naar de School voor Journalistiek en op haar 18e mocht ze al als reporter van kledingmerk G-star naar de New York Fashion week. In diezelfde stad studeerde ze aan een filmacademie, werd later verslaggever bij BNN en Powned en inmiddels heeft ze ook haar eigen productiehuis opgericht. Haar ster is rijzende: vanaf april is ze naast Luuk Ikink te zien als presentator van Galileo!

Lilian Marijnissen

Al op vierjarige leeftijd was Lilian Marijnissen, samen met haar vader, SP-lijsttrekker Jan Marijnissen te zien in de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen 1989. Dertien jaar later was ze voor de SP in Oss kandidaat bij de gemeenteraadsverkiezingen 2002. Ondanks haar lage plaats op de lijst werd ze met voorkeursstemmen gekozen, maar ze kon haar zetel niet innemen omdat ze op dat moment nog niet de leeftijd van 18 jaar had bereikt. Op 11 september 2003 werd ze alsnog raadslid, toen een lid van de SP-fractie besloot zijn zetel ter beschikking te stellen. Marijnissen staat deze verkliezingen op de derde plaats van de SP-kandidatenlijst. In de Kamer komt ze sowieso, en wellicht zit er nog een ministerpost in?

O’G3NE

Nederland kent de Dordrechtse zusjes Lisa, Amy en Shelley Vol al een tijdje. De meiden wonnen in 2014 The Voice Of Holland en hebben in dat jaar ook hun grootste hit met Magic dat op plek 20 blijft steken in de Top 40. Op 29 oktober 2016 werd bekend dat O’G3NE dit jaar Nederland gaat vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Oekraïne. Ze hopen met het nummer Lights and shadows hoog te scoren in Kiev. Ze hebben in ieder geval ervaring, aangezien ze met Adem In, Adem Uit al meededen aan het Junior Eurovisiesongfestival 2007. In Rotterdam vielen de zusjes net buiten de top 10 door op de elfde plek te eindigen.

Romee Strijd

Romee Strijd is het nieuwe gezicht van het Deense merk Vero Moda. Ze staat model in de Spring 2017-campagne van de modeketen. De 21-jarige schone liep afgelopen november voor de derde keer mee tijdens de Victoria’s Secret show, de tweede keer als Angel. Strijd is dan ook de enige echte opvolger van Doutzen Kroes en deed onder andere ook modellenwerk voor Mischka, Burberry, Calvin Klein, DKNY, Louis Vuitton, Michael Kors, Yves Saint Laurent en Donna Karan.

Constance van Amstel en Jeroen Haverkort

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!