Weekend vol reggae en muziek van eigen bodem

9 augustus 2014 om 07:42 door © 2014 ANP
Weekend vol reggae en muziek van eigen bodem

AMSTERDAM (ANP) - Liefhebbers van muziek van eigen bodem kunnen zaterdag terecht op Dutch Valley in recreatiegebied Spaarnwoude. Op de negen podia staan meer dan 95 optredens gepland van onder anderen Frans Bauer, Jan Smit, Gerard Joling, Ilse DeLange, The Opposites, Kraantje Pappie en The Party Animals.

Dutch Valley vindt voor de vierde keer plaats en biedt plek aan zo'n 40.000 bezoekers. De podia hebben allemaal een ander thema. Zo heb je naast de mainstage onder meer de rockstage, mega piraten stage, hiphop en 80's and 90's. Het festival begint om 13.00 uur en duurt tot 23.00 uur.

Op de nieuwe locatie landgoed Velder in het Brabantse Liempde viert Reggae Sundance dit weekend zijn 15e jubileum. Op zaterdag vindt daarom een bijzonder 2,5 uur durend concert plaats van het beroemde Britse Royal Philharmonic Orchestra samen met voormalig UB40-leden Ali Campbell en Astro Wilson en de Jamaicaanse reggaezangers John Holt en Luciano.

Vanaf vrijdag konden bezoekers al terecht op de camping en het festivalterrein biedt zaterdag en zondag verder optredens van onder anderen Shaggy, Beenieman & Zagga Zaw Band en Tanya Stephens & Royal Roots Band. Voor het eerst is er dit jaar een tweede podium met onder meer drum & bass. Reggae Sundance staat bekend als een van de meest toonaangevende openluchtreggaefestivals dat liefhebbers uit binnen- en buitenland trekt. Er zijn nog kaarten beschikbaar.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d