Slapende verkeersleiders vertragen landing

19 augustus 2014 om 13:32 door © 2014 ANP
Slapende verkeersleiders vertragen landing

PEKING (ANP) - Een passagiersvliegtuig van China Eastern Airlines heeft noodgedwongen de landing moeten uitstellen, nadat er minutenlang geen contact was geweest met de verkeerstoren. Twee verkeersleiders van het vliegveld van Wuhan waren ingedommeld en reageerden niet op oproepen, blijkt uit een dinsdag gepubliceerd onderzoeksrapport over het incident dat begin juli plaatsvond.

De Boeing 737 was in de nacht van 8 juli bezig met de landing, maar de bemanning kon geen contact krijgen met de luchtverkeersleiding van het internationale vliegveld Wuhan Tianhe. De oproepen in zowel Engels als Chinees bleven 12 minuten lang onbeantwoord.

De piloten waren gedwongen om het vliegtuig terug op 900 meter hoogte te brengen en minutenlang boven de luchthaven te cirkelen. Pas na 10 minuten kon de landing alsnog worden ingezet.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d