Inkomsten Telegraaf dalen onverwacht sterk

1 augustus 2014 om 07:55 door © 2014 ANP
Inkomsten Telegraaf dalen onverwacht sterk

AMSTERDAM (ANP) - Telegraaf Media Groep (TMG) heeft de inkomsten uit advertenties in de eerste helft van dit jaar harder dan verwacht zien krimpen. Dat meldde het moederbedrijf van dagblad De Telegraaf en Sky Radio vrijdag.

De omzet van TMG daalde het afgelopen halfjaar met 5 procent tot 253,5 miljoen euro. Advertenties brachten daarbij 12 procent minder op dan een jaar eerder, terwijl ook de inkomsten uit de krantenverkoop verder afnamen. Met een flinke reorganisatie wist het mediabedrijf de kosten met 5 procent te verlagen. Dit kon echter niet voorkomen dat het bedrijfsresultaat (ebitda) met ruim een vijfde inzakte tot 21 miljoen euro.

TMG verwacht dat de omzet ook in de tweede helft van het jaar onder druk blijft staan en blijft daarom op zoek naar manieren om de kosten verder te drukken. De reorganisatie en investeringen om de merken van het bedrijf te versterken moeten volgend jaar zichtbaar worden in de resultaten.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d