Facebookactie voor herdenking Market Garden

20 augustus 2014 om 11:46 door © 2014 ANP
Facebookactie voor herdenking Market Garden

ELST (ANP) - In september zijn er honderden kleine en grote evenementen om te herdenken dat het 70 jaar geleden is dat de geallieerde operatie Market Garden ervoor zorgde dat een deel van Nederland werd bevrijd. Om al die plechtigheden onder de aandacht te brengen, start zaterdag de landelijke campagne Ooggetuigen Gezocht.

In heel Nederland worden naast affiches kleine, langwerpige flyers verspreid. Op de voorkant staan de ogen van iemand die de Tweede Wereldoorlog heeft meegemaakt en op de achterkant staat zijn of haar verhaal over de bevrijding in september 1944. Het is de bedoeling dat jongeren de 'oude ogen' voor hun eigen gezicht houden en daar een foto van maken. Die foto kunnen ze plaatsen op Facebook met daarbij in één zin wat vrijheid betekent.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d