Directeur Rijks: Amsterdam te vies en te vol

1 augustus 2014 om 10:11 door © 2014 ANP
Directeur Rijks: Amsterdam te vies en te vol

AMSTERDAM (ANP) - Directeur Wim Pijbes van het Rijksmuseum vindt Amsterdam ,,vies en te vol''. De hoofdstad kan de aanzwellende stroom bezoekers en toeristen amper meer aan, schrijft hij vrijdag in een brief in NRC Next. Op en rond het Museumplein komen inmiddels meer dan 5 miljoen bezoekers per jaar.

,,Binnen afzienbare tijd worden de grenzen van deze groei bereikt'', stelt Pijbes. ,,Iedereen die dagelijks de stad bezoekt, ziet dat: het zwerfvuil, de irritaties, de rijen. Amsterdam wordt vies, vuig en te vol. Het is tijd voor een Deltaplan Toeristisch Amsterdam.''

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d