Vlaamse arts verwijst Joodse vrouw naar Gaza

31 juli 2014 om 15:30 door © 2014 ANP
Vlaamse arts verwijst Joodse vrouw naar Gaza

ANTWERPEN (ANP) - Een Vlaamse arts zou tijdens zijn dienst geweigerd hebben een Joodse vrouw te helpen. Hij zou de 90-jarige vrouw, die een ribfractuur had, hebben toegeschreeuwd: ,,Ik kom niet! Stuur haar maar voor enkele uren naar de Gazastrook, dan zal ze geen pijn meer voelen.'' Dat meldde het tijdschrift Joods Actueel donderdag.

De Belgische overheidsdienst Volksgezondheid bevestigde tegenover persbureau ANP dat er een klacht is ingediend tegen een Antwerpse arts, maar wat er precies is gebeurd kon de woordvoerder niet bevestigen. De klacht is wel doorgestuurd naar de Orde der Geneesheren en naar het Openbaar Ministerie in Antwerpen. Er zou mogelijk sprake zijn van nalatigheid omdat het incident tijdens de dienst van de arts gebeurde.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d