Verliezen aan Israëlische zijde lopen op

22 juli 2014 om 10:10 door Dagblad Metro
Verliezen aan Israëlische zijde lopen op

De militaire verliezen van Israël in het offensief tegen de Hamasbeweging op de Gazastrook lopen op. Maandag sneuvelden nog negen militairen, hiermee ligt het dodental sinds het begin van de aanvallen vorige week op 27. Israëlische media laten dinsdag weten dat 123 militairen in het ziekenhuis liggen. Ook kwamen twee Israëlische burgers om het leven.

Het dodental aan Palestijnse kant ligt al op meer dan 500, daarnaasr zijn er 3100 gewonden. Andere bronnen spreken van bijna 600 doden en ruim 3600 gewonden. Onder de slachtofeers zijn veel vrouwen en kinderen.

Bij de begrafenis van de Amerikaans-Israëlische militair Sean Carmeli kwamen maandagavond 20.000 Israëliërs bijeen om hun steun te betuigen. De in de Amerikaanse staat Texas geboren soldaat werd begraven op een militaire begraafplaats in de Israëlische kuststad Haifa. Supporters van de lokale voetbalclub Maccabi Haifa waren massaal op de plechtigheid afgekomen. De club had de aanhang opgeroepen om te komen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d