Nederland 1, 2 en 3 binnenkort NPO 1, 2 en 3

14 juli 2014 om 11:27 door © 2014 ANP
Nederland 1, 2 en 3 binnenkort NPO 1, 2 en 3

HILVERSUM (ANP) - Het is even wennen, maar vanaf 19 augustus hebben de namen van de publieke televisienetten een nieuwe naam. Nederland 1, 2 en 3 zijn vanaf dan NPO 1, 2 en 3. Ook Zapp en Zappelin krijgen de afkorting van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) voor hun naam.

De naamswijziging was al begin dit jaar aangekondigd voor na de zomer. Ook de radiozenders moeten eraan geloven, die krijgen vanaf deze dag dezelfde toevoeging: NPO Radio 1 tot en met NPO Radio 6. De publieke omroep doet dit voor de herkenbaarheid. ,,We geven de Nederlandse Publieke Omroep hiermee een duidelijk en herkenbaar gezicht dat je overal terugziet'', zegt NPO-bestuurder Shula Rijxman.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d