Muzikaal orgasme op de Wallen

2 juli 2014 om 15:23 door Laura Vialle
Muzikaal orgasme op de Wallen

Jazzliefhebbers kunnen komend weekend los op de Wallen. Van vrijdag 4 juli tot en met zondag 6 juli vindt de eerste editie van Red Light Jazz plaats, het eerste jazzfestival van Amsterdam.

Hoewel Amsterdam wekelijks bol staat van jazzmuziek op uiteenlopende locaties, ontbrak nog altijd een jaarlijks terugkerend evenement in het teken van de muziekstijl. Hoog tijd dus daar iets aan te veranderen. Tevens willen de initiatiefnemers van Red Light Jazz met dit festival een andere kant van de Wallen laten zien. Een kant die onlosmakelijk verbonden is met jazz.

Na de introductie van jazz vanuit Amerika, verspreide de muziekstijl zich als een olievlek over de stad. In 1949 kreeg de club Casablanca zelfs de ere-titel 'het Mekka der liefhebbers’ met ‘veruit de beste jazz-muziek van alle Benelux-landen’. Het festival is dan ook tevens een eerbetoon aan saxofonist Kid Dynamite, die lange tijd te bewonderen was in Casablanca.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d