Hirst verbiedt verkoop muurschildering

14 juli 2014 om 15:23 door © 2014 ANP
Hirst verbiedt verkoop muurschildering

LONDEN (ANP) - De Britse kunstenaar Damien Hirst weigert in te stemmen met de verkoop van een van zijn stippenschilderijen. Dat meldde de Britse krant The Telegraph.

Hirst bracht de muurschildering 'Bombay Mix’ in 1988 direct op het behang aan van een huis in de Londense wijk Fulham, als verjaardagscadeau voor de zoon van de huiseigenaren. Toen die verhuisden, bleef het beschilderde behang op zijn plek. De nieuwe bewoonster haalde het behang van de muur en lijstte het in. Nu wil ze het verkopen, tot ongenoegen van Hirsts bedrijf Science, dat claimt het eigendom enkele jaren geleden te hebben overgenomen van de oorspronkelijke eigenaar. Zonder dat certificaat kan er volgens Science geen sprake zijn van eigendom van een van Hirtsts muurschilderingen

Bombay Mix staat nu in een Londense galerie en kan niet verkocht worden zolang het conflict voortduurt. Hirst geldt als de rijkste kunstenaar ter wereld.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d