Heldenonthaal voor de mannen van Van Gaal

14 juli 2014 om 10:05 door Daniëlle Rijsdijk
Heldenonthaal voor de mannen van Van Gaal

Rotterdam The Hague Airport trilt op de grondvesten als coach Louis van Gaal als eerste uit het vliegtuig stapt.

Het enorme witte gevaarte druipt na van de waterkanonnen die vlak daarvoor 4500 liter op de airbus spuiten als eerbetoon. Getoeter klinkt en het toegestroomde publiek reageert uitzinnig op de coach. Mensen juichen, schreeuwen en roepen om Robben en om Van Persie.

De aanvallers geven een paar seconden later acte de présence, bedanken de piloot en lopen dan de vliegtuigtrap af. Een blauwe KNVB-bus staat klaar om het gezelschap naar Noordwijk te brengen, voor een officieel afscheid, maar instappen doet de ploeg niet.

Nee, Van Persie en Sneijder grijpen naar hun telefoon en beginnen te filmen. De spelers overleggen en stappen daarna vastberaden op de Oranjefans af. Die beginnen op hun beurt nog harder te schreeuwen. "Dit is een kans om de fans te bedanken," spreekt verdediger Bruno Martins Indi. Hij zwaait naar de supporters en als vanzelf wordt daar op gereageerd met een hoop gejuich. Knuffelbeer Bruno is geliefd. "Dat we hier in Rotterdam aankomen is ontzettend mooi. De derde plek voelt als een overwinning, maar aan de andere kant ben je ook wel heel dichtbij de finale geweest. Komende dagen moet ik de teleurstelling nog wel verwerken."

"Heel mooi om in Rotterdam aan te komen, " spreekt ook Ron Vlaar. Ron Beton, de liefkozende bijnaam die Nederland de oud-Feyenoorder gaf, is blij weer in het land te zijn. "Eindelijk weer thuis."

Ook assistent-trainer Danny Blind is onder de indruk. "Je krijgt ter plekke weinig mee. Pas later in het toernooi kregen wij beelden te zien van onze videoman. Dan pas krijg je de bevestiging dat het leeft in Nederland."

Al ver voor de aankomst staan fans van heinde en verre de spelers op te wachten. "Het is veel leuker om de spelers hier te zien, dan op tv, " vindt de 13-jarige Jordy Heere uit Breda. Hij is samen met zijn vriendje Ricardo en moeder Anja gekomen. "We reizen het Nederlands elftal altijd achterna," vertelt Anja. "Toen ik twee dagen geleden hoorde dat ze op Rotterdam zouden landen wist ik gelijk dat we daarnaar toe zouden gaan."

Ryan Plugge uit Den Haag, de familie Keyork uit Boekel, Lars van Sint-Maartensdijk uit Spijkenisse en de familie van Aarle uit Nieuw-Lekkerland hebben hun bank verruild voor een staplaats aan de rand van het vliegveld. Het lange wachten wordt iets na vijven beloond met de komst van de Oranjehelden.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d