Grafzerken boenen voor wat extra zakcentjes

3 juli 2014 om 10:49 door Jessica Sindelka
Grafzerken boenen voor wat extra zakcentjes

Populair zijn standaardbaantjes in de horeca, als promoter en als postbezorger. Ook zijn er bijzondere baantjes waar je minder vaak van hoort. Metro sprak met Randstad en Luba Uitzendbureau en zette er vijf voor je op een rijtje.

Grafschrobber
Hoewel de naam doet vermoeden dat het hier om het bijhouden van parken en plantsoenen gaat, bezit deze baan een andere taakomschrijving. "Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij een vakantiebaantje, maar er zijn jongeren die graven schoonmaken op begraafplaatsen. Dat wordt in nette woorden medewerker groenvoorziening genoemd", aldus Nicole Barten van Luba Uitzendbureau.

Telefonist ANWB-hulpcentrale
In de zomervakantieperiode stranden er regelmatig mensen met pech langs de snelweg. Als medewerker van de ANWB hulpcentrale zorg je dat bellers langs de weg in Frankrijk zo snel mogelijk hulp krijgen en hun reis kunnen voortzetten. Hoewel het voornamelijk gaat om Nederlandssprekende bellers, komt een woordje over de grens ook goed van pas.

Medewerker productie WK-kleding
Nu de merchandise ronde het WK-voetbal op stoom is en de winkels vol liggen met oranje artikelen, verschijnen er ook vacatures om de productie daarvan mogelijk te maken. Zo zitten bedrijven die kleding bedrukken momenteel met veel opdrachten dankzij het succes van het Nederlandse voetbalteam, waarbij zij wel wat hulp kunnen gebruiken. "Vaak gaat het hierbij om baantjes zoals het inpakken van kleding", zegt Barten.

Medewerker Nijmeegse Vierdaagse
Ook het grote festijn de Nijmeegse Vierdaagse kan zo haar hulptroepen gebruiken. Het wandelevenement is daarom op zoek naar mensen die helpen om vermoeide lopers op de been te houden. Is horeca meer jouw ding, dan kun je ook aan het werk achter de bar.

Badmeester
Voel jij je het fijnst in je zwembroek en kun je wel tegen wat kindergegil? Wie weet kun je dan aan de slag als badmeester. "Toch weer eens wat anders dan vakken vullen en promotiewerk", aldus een woordvoerder van Randstad.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d