Facebook verwijdert nepprofielen slachtoffers

22 juli 2014 om 09:52 door Dagblad Metro
Facebook verwijdert nepprofielen slachtoffers

Na de vliegtuigramp van afgelopen donderdag zijn er tientallen communitypagina's op Facebook aangemaakt op naam van de slachtoffers. Velen daarvan zijn aangemaakt door de nabestaanden om de overledenen te eren, maar ook fraudeurs hebben community's aangemeld om zo nog wat te verdienen aan de ramp. Dat meldt AD.

Op de valse pagina's staat een filmpje dat wordt aangeduid als een opame van de crash in Oekraïne. Maar wanneer men de clip aanklikt, wordt de internetter doorgestuurd naar (advertenties van) gok- en sekssites. "Als dit waar is, is het schandalig", reageert minister Ivo Opstelten verbolgen in de krant.

Corporate Communications Manager Tina Kulow van Facebook laat weten dat de bewuste pagina's zo snel mogelijk worden verwijderd. 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d