6,4 miljoen kijkers voor troostfinale

13 juli 2014 om 07:58 door © 2014 ANP
6,4 miljoen kijkers voor troostfinale

HILVERSUM (ANP) - De troostfinale van het Nederlands elftal op het WK voetbal is zaterdagavond bekeken door ruim 6,4 miljoen mensen. Nederland won de wedstrijd van Brazilië met 3-0 en pakte brons. De huldiging werd volgens Stichting Kijkonderzoek door nog eens ruim 6 miljoen mensen gezien.

Ook de voorbeschouwing op de wedstrijd wist veel kijkers te trekken; ruim 4 miljoen.

Het gaat om mensen die thuis hebben gekeken naar de wedstrijd. Hoeveel mensen op grote schermen, in kroegen en op visite naar de wedstrijd keken, is niet duidelijk. De halve finale tegen Argentinië van afgelopen woensdag werd door 9,1 miljoen mensen thuis bekeken. In totaal zagen 12,4 miljoen mensen die wedstrijd. Dat was een record.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d