Stonesdag op Pinkpop

7 juni 2014 om 03:39 door © 2014 ANP
Stonesdag op Pinkpop

LANDGRAAF (ANP) - Eindelijk is het dan zover: het optreden van The Rolling Stones op Pinkpop. De band van frontman Mick Jagger sluit zaterdag de eerste dag van het driedaagse muziekfestival af om 21 uur op het hoofdpodium. Behalve de legendarische Britten staan onder anderen John Mayer, Bastille, White Lies, Epica en Joe Bonamassa op het programma.

Ook maakt The Scene zaterdag zijn debuut op de 45e editie van het festival in het Limburgse Landgraaf. Het concert van de popgroep van zanger, gitarist en tekstschrijver Thé Lau is het eerste van de afscheidstournee van de band. Lau is ongeneeslijk ziek en heeft naar verwachting niet lang meer te leven.

The Stones treden voor de 37e keer op in ons land. Jagger was ook ooit op Pinkpop. In 1979 leek het er even op dat hij met Peter Tosh de hit (You gotta walk) Don't look back zou zingen. De Stones-zanger beklom zelfs even het podium, maar zag op het laatste moment van het optreden af. Het publiek kon vooraf op de website van het festival aangeven welke nummers ze zaterdag het liefst wilden horen van de band.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d