Grotere kans op ongezond vlees in supermarkt

17 juni 2014 om 11:03 door Dagblad Metro
Grotere kans op ongezond vlees in supermarkt

De kans dat vlees van zieke dieren ongemerkt in de supermarkt belandt is groter geworden door nieuwe Europese regelgeving voor controles. Daarvoor waarschuwen Britse inspecteurs, zo meldt de BBC dinsdag.

Door de nieuwe regelgeving mogen slachters de varkenskarkassen niet meer open snijden om het vlees te controleren op bijvoorbeeld gezwellen of bedorven stukken vlees. De nieuwe regel met betrekking tot de controles is ingesteld om te voorkomen dat schadelijke bacteriën zich verspreiden. Volgens de Europese werkgemeenschap voor voedingsinspecteurs en consumentenbescherming is de kans daarmee wel toegenomen dat ongeschikt vlees voor consumptie niet meer wordt opgemerkt en dus gewoon in de supermarkt terecht komt.
 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d