Dance4life haalt 580.000 euro op

7 juni 2014 om 13:59 door © 2014 ANP
Dance4life haalt 580.000 euro op

AMSTERDAM (ANP) - Het sponsor-dansevent van dance4life heeft vrijdagavond 580.000 euro opgeleverd. Dance4life geeft in een groot aantal landen seksuele voorlichting in de strijd tegen aids en heeft al 1,6 miljoen jongeren bereikt.

De organisatie vierde vrijdagavond haar 10-jarig bestaan met een feest in het Concertgebouw in Amsterdam. Onder leiding van het Metropole Orkest waren er optredens van Dio & Sef, Handsome Poets, Lange Frans & Michael Bryan, Lex Empress en Waylon. Ook waren er bijdragen van het Conservatorium van Amsterdam, Het Nationale Ballet, Justen Beer, tapdanser Peter Kuit, DJ Maestro en Global Dance Centre onder leiding van choreograaf Shaker.

Ook was er een diner voor de sponsors en een veiling van klokken, die zijn ontworpen door BN'ers, onder wie Doutzen Kroes. De klokken verwijzen naar de toekomst, omdat het werk nog lang niet klaar is.

Wereldwijd leven 35 miljoen mensen die met hiv zijn besmet. Elke 14 seconden raakt iemand geïnfecteerd. De afgelopen 10 jaar heeft de organisatie al 33 miljoen euro opgehaald.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d