Burgemeester Toronto krijgt eigen musical

17 juni 2014 om 11:25 door Dagblad Metro
Burgemeester Toronto krijgt eigen musical

Maandag zijn de audities voor Rob Ford The Musical: The Birth of Ford Nation begonnen. Canadese media laten weten dat een lange rij amateurs en professionele acteurs stond te popelen om het smeuïge verhaal van de burgemeester van Toronto te vertolken.

Al sinds het begin van zijn carière komt Ford vooral vanwege zijn drugsgebruik in de media. Zo moest de burgemeester zich vorige maand zelfs laten opnemen in een verslavingskliniek. Zijn poging om af te kicken volgt op een reeks flinke schandalen. Zo doken er filmpjes op waarin hij crack rookt en flink tekeer gaat tegen zijn vrouw en politiek tegenstander Karen Stintz. Ook gaf Ford toe wel een dronken achter het stuur te hebben gezeten en zou hij tegen betaling een gedetineerde in elkaar hebben laten slaan.

Ondanks zijn drugsproblemen en soms wat dubieuze gedrag is Ford vastberaden om zich weer kandidaat te stellen voor de volgende burgemeestersverkiezingen.

De musical zal juist in die verkiezingstijd in de theaters in Toronto worden getoond en zal juist een omvangrijker verhaal vertellen dan een alleen een burgemeester die altijd maar high is. "Het wordt leuk, maar we proberen veel kanten van zijn verhaal te laten zien", vertelt muziekschrijver Anthony Bastianon aan Reuters. De bedoeling is dat het tweedimensionale beeld van Ford driedimensionaal wordt, benadrukt hij.
 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d