Nederlandse film op voor Studenten Oscar

3 mei 2014 om 08:45 door © 2014 ANP
Nederlandse film op voor Studenten Oscar

RIJSWIJK (ANP) - De film Sacred Defense van de Nederlandse regisseur Nima Mohaghegh kan op 13 mei een Studenten Oscar winnen. Volgens entertainmentnieuwsdienst BuzzE is de film genomineerd in de categorie beste buitenlandse productie.

Bij de uitreiking in Hollywood wordt duidelijk of de film van Mohaghegh het wint van negen andere inzendingen van filmacademiestudenten uit alle delen van de wereld. Het zou voor het eerst sinds 1990 zijn dat Nederland de prijs wint.

Sacred Defense vertelt het verhaal van Reza (Saman Amini), die tijdens de oorlog tussen Irak en Iran soldaten mentaal moet voorbereiden op het slagveld. Zijn twijfels over het nut van de strijd groeien wanneer zijn dertienjarige zoon Amin (Benham Pirzadeh) zich meldt als rekruut.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d