Hartverscheurende video: Kind doodzieke Christine vraagt om hulp

1 mei 2014 om 14:35 door Jurgen van der Hoeven
Hartverscheurende video: Kind doodzieke Christine vraagt om hulp

Op internet staat een hartverscheurende video van een kind dat mensen oproept geld te doneren voor zijn doodzieke moeder, zodat ze in het buitenland kan worden behandeld. Via worldofcrowdfunding.com hoopt het gezin van de alleenstaande moeder op een laatste kans.

Bij Christine Kolster (41) werd in 2013 een agressieve vorm van borstkanker geconstateerd. De alleenstaande moeder van drie jonge kinderen van 12, 9 en 5 jaar kreeg vorig jaar zomer van haar behandelend arts te horen dat ze is uitbehandeld en dat ze haar ziekte niet zal overleven.

In Oostenrijk en Duitsland is er nog wel een behandeling mogelijk. Daarvoor is echter wel 50.000 euro nodig. Om dat bedrag bij elkaar te krijgen hebben vrienden, familie en andere betrokkenen de koppen bij elkaar gestoken en hebben ze de stichting 'Christine Leeft' opgericht. Doel is om zoveel mogelijk geld in te zamelen en zo de behandeling te kunnen financieren. Meer informatie is te vinden op de website christineleeft.nl.

De bovenstaande hartverscheurende video is onderdeel van een campagne die via social media is gestart. Deze campagne geeft mensen een kijkje in het leven van het gezin van Christine. In de video roept de zoon van Christine mensen op om geld te doneren voor zijn ernstig zieke moeder. ''Soms huilen we, maar dat is dan niet zo erg, want het is wel logisch dat we huilen'', zegt hij onder meer.

Het jongetje vervolgt: ''Ik vind het belangrijk dat mama in het buitenland behandeld wordt, want dan heeft ze nog een kans om het te overleven en dan hoeven we niet naar een ander gezin te gaan. En ook omdat het gewoon mijn eigen moeder is, en dat is wel iemand waar ik heel veel van houd.''

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d