Gratis vervoer na ongeluk tram

12 mei 2014 om 10:32 door emma annaert
Gratis vervoer na ongeluk tram

Eigenaren van auto's die beschadigd zijn geraakt door een ontspoorde tram in de Herculesstraat kunnen rekenen op een tegemoetkoming van GVB. De tram veroorzaakte in de nacht van vrijdag op zaterdag een ravage in de straat in Amsterdam Zuid. Tram 5 botste tegen dertien auto's, waarvan sommige total loss raakten. GVB stuurde via zijn Twitterpagina een bericht, waarin excuses werden aanboden. "We gaan dit keurig met de eigenaren van de auto's regelen." In overleg met de auto-eigenaren wil het vervoersbedrijf regelen dat de slachtoffers gratis gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer.

"Wij kunnen vrij vervoer aanbieden aan de gedupeerden", zegt Rob Hageman, woordvoerder van GVB. "Zij krijgen nu te maken met extra reiskosten." Ook wil GVB de kosten van de schade betalen. "Wij zijn aansprakelijk, dus zullen betalen voor de schade. We weten nog niet wat de precieze kosten zijn, maar wij gaan er vanuit dat het gaat om tienduizenden euro's, mogelijk een ton."

GVB en de politie doen onderzoek naar hoe de ontsporing heeft kunnen ontstaan. "Dat een tram van de rails af vliegt, is heel uitzonderlijk", zegt Nabil Ou-Aissa, woordvoerder van de politie. Het had in elk geval te maken met een verkeerde wissel, stelt Hageman. "De bestuurder wilde rechtdoor rijden, over de Stadionweg, maar doordat er een wissel aanstond, werd hij de Herculesstraat in geslingerd. Het was dus niet zijn bedoeling om een bocht te maken; er werd gereden met een snelheid die hoort bij rechtdoor rijden."

Bij de ontsporing vielen geen gewonden. "Het is een wonder dat niemand over straat liep om zijn hond uit te laten", zegt Hageman. "Ook was de tram leeg. De bestuurder is naar het ziekenhuis gebracht om te kalmeren, maar was verder ongedeerd." 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d